0
Evrokupovi

U Srbiji nema nameštaljki?

Objavljeno: 05.02.13 u 14:56

europol-namestanje

Kada se u ponedeljak oglasio Evropol sa surovom istinom da je u prethodnih nekoliko godina na starom kontinentu namešteno čak 380 fudbalskih utakmica veći deo sportske javnosti pomislio je da se među tim mečevima nalaze i utakmice Jelen Super lige. Međutim, prema tvrdnjama Gardijana i Gezete delo sport naša najjača fudbalska liga je jedina među takmičenjima na prostorima bivše Jugoslavije.

Prema izvorima ovih listova najviše se nameštalo u Hrvatskoj, čak 18 utakmica, u Sloveniji i Bosni i Hercegovini po sedam, dok u Crnoj Gori dva meča pod sumnjom, dok se naša liga nigde ne spominje. Iz toga bi moglo da se zaključi da su reči predsednika FSS Tomislava Karadžića, koji iz godine u godinu tvrdi da je naša liga sve regularnija, istinite.

Međutim, nisu lige u bivšim jugosloveniskim ligama najgore prema broju utakmica u kojima je fudbalska mafija umešala prste. Prema podacima Evropola u Turskoj je namešteno čak 79 mečeva, u deugoj ligi Nemačke 70, a pod znakom pitanja su čak i neke utakmice Lige šampiona, kvalifikacija za prvenstva Evrope i sveta, kao mečevi Premijer lige Engleske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter