0
Američki fudbal

Rejvnsi su novi šampioni!

Objavljeno: 04.02.13 u 13:44

Rej luis

Baltimor Rejvnsi osvojili su Superboul. U fantastičnoj utakmici oni su savladali San Francisko Fortinajnerse rezultatom 34:31 i tako osvojili drugi šampionat u istoriji kluba.

Bio je to najlepši mogući način da se jedan od najboljih lajnbekera u istoriji oprosti od profesionalnog bavljena sportom. Trenutak kada je Rej Luis podigao pehar Vinsa Lombardija verovatno će ostati upamćen kao najemotivniji trenutak u istorji ove velike igre.

„Ne postoji bolji način da se odigra poslednja utakmica. Osvrnite se oko stadiona i sve je u znaku Baltimora. Dolazimo kući, bejbi! Uradili smo to!“ rekao je Rej Luis posle meča.

Sama utakmica donela je dva skoro sasvim različita poluvremena. Rejvnsi su sjajno postavili igru u odbrani. Onemogućili su igru po zemlji 49ki, ali istovremeno nisu napadali mladog kvoterbeka San Franciska Kolina Kepernika već su ga vešto kontrolisali unutar „džepa“. Kepernik je imao velikih problema da se snađe u takvom načinu igre pa je imao seriju kritičnih dodavanja, a jedan od njih završio je u rukama defanzivaca Rejvnsa. Ta greška, kao i fambl raning beka LaMajkla Džejmsa u velikoj meri su odredili sudbinu San Franciska u velikom finalu.

Sa druge strane Rejvnsi su u napadu igrali skoro bez greške. Džo Flako odlično je kontrolisao ofanzivu, zvao  je prave akcije, pa je iz takve igre i uz par trikova Baltimora na kraju poluvremena na semforu stajalo 21:6 za Rejvnse.

Za zabavu na poluvremenu bila je zadužena Bijonse i treba reći da nam je priredila pravi spektakl. Zanosna Amerikanka izvela je svoje poznate hitove i uz već po navici sjajnu scenografiju i koreografiju šou u pauzi utakmice opravdao je očekivanja.

Beyonce-Super-Bowl-6

Početak drugog dela igre doneo je šok za San Francisko. Tek što su 49ke izvele početni udarac, loptu je duboko u end zoni prihvatio Džekobi Džons i kada su svi očekivali da klekne on je krenuo da trči i praktično „na spavanju“ uhvatio specijalce Fortinajnersa, prošao kroz njihove linije i postigao tačdaun.

Tada se činilo da je pobednik poznat, ali je onda usledila neverovatna scena kada je u pitanju Superboul. U trenutku kada je San Francisko bio u napadu došlo je do nestanka struje u Superdomu, što je izazvalo prekid utakmice na gotovo 40 minuta.

U pauzi su odmah krenule priče u kom smeru će ići utamica. Da li će neočekivana pauza više koristiti San Francisku ili Baltimoru ili koliko će se igrači ohladiti zbog nepredviđene pauze.

svetla

Odgovor na pitanja vrlo brzo je stigao i kao preporođeni Fortinajnersi krenuli su da tope prednost Rejvnsa.

Kako je vreme odmicalo Fortinajnersi su bili sve bliži preokretu. U jednom trenutku imali su napad pri rezultatu 34:29 na oko 2 minuta pre kraja utakmice, ali iz četiri pokušaja nisu uspeli da postignu tačdaun i to je bio kraj svih njihovih nada.

Kada je isteklo vreme na velikom satu Superdoma, rođena braća Džim i Džon Harbou susreli su se na sredini terena. Džim je čestitao Džonu na osvojenom Superboulu, a taj trenutak ostaće upamćen kao prvi susret dvojice trenera koji su kao rođena braća bili na suprotnim stranama u velikom finalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter