1
Evropske lige

Ceo tim dopinogovan

Objavljeno: 04.02.13 u 23:40

Nihat - Kovacevic

Fantastična generacija Real Sosijedada iz sezone 2002/03. u kojoj je igrao i Darko Kovačević kompletno je bila dopingovana! Ovo je šokantno priznanje nekadašnjeg predsednika kluba Injaki Badiole koji je potvrdio da su svi igrači igrali pod dejstvom nedozvoljenih supstanci kada su za dlaku ostali bez šampionske titule koju je osvojio Real iz Madrida.

Ubojiti napadački tandem Nihat KavečiDarko Kovačević postigao je 43 gola, a odlične igre pružali su Ćabi Alonso, Aranzabal, Hohlov, Karpin, Barkero i Aranburu.

Badiola je sve informacije o dopingu izneo za španski sportski list “As”, deset godina pošto se dogodio.

Sve to su činili klupski lekari Eduardo Eskobar i Anton Goroćategi koji su nabavljali nedozvoljene supstance, a pretpostavlja se da su svi igrači bili dopingovani.

„Oni su davali novac preko crnog tržišta za te supstance. Bivši predsednici kluba davali su dozvole da se nedozvoljene supstance kupuju, a za ove tvrdnje imam i dokaze, račun od kupovine dopinga i mejl u kojem doktor Goroćategi traži novac kako bi kupio još“, rekao je Badiola i dodao da je klub potrošio 327.000 evra za snabdevanje nedozvoljenim supstancama.

Eskobar i Goroćategi su pre pet godina odbacili optužbe na svoj račun, ali su one potvrđene iste godine otkrivanjem dokumenata doktora Eufemijana Fuentesa, uhapšenog zbog umešanosti u doping biciklista na Tur de Fransu.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Ceo tim dopinogovan | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Casana blog for anyone who wants to attempt out out around this theme. You respond so some its nearly exhausting to contend with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new whirl on a topic thats been holographic nearly for geezerhood. Good force, only outstanding!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter