0
AdmiralBet ABA Liga

Oslabljeni Radnički gostuje Krki

Objavljeno: 03.02.13 u 11:41

kk radnicki

Tri uzastopne pobede u ABA ligi daju Radničkom za pravo da se nada trijumfu i u duelu sa Krkom u Novom Mestu u okviru 20. kola regionalnog takmičenja.

Kragujevčani imaju dosta problema sa povredama igrača. Ratko Varda je doživeo neugodnu povredu protiv Partizana u prošlom kolu i odsustvovaće tri meseca. Mark Vortington još uvek nema dozvolu lekara da nastupa, Stefan Sinovec ima jak virus i neće putovati u Sloveniju, dok je Teriko Vajt pod znakom pitanja.

„Putujemo potpuno desetkovani, ali „bela zastava“ nikada nije postojala u mojoj karijeri. Radnički ima momke na koje može da računa u potpunosti, uprkos svemu što nas prati u poslednje vreme. Igraće se ratnička košarka i van hale Jezero, to obećavam isped našeg kluba. Jesmo na muci, ali sada i želim da prepoznam svoje junake u toj muci“, izjavio je trener Radničkog Muta Nikolić.

Sa druge strane u ekipi Krke će se pojaviti Matjaž Smodiš koji se vratio još krajem novembra prošle godine, ali je tek sada, posle dva meseca, spreman za mečeve.

Najbolji igrač Radničkog Aleksandar Ćapin predstavljaće najveću opasnost za domaće košarkaše jer prosečno beleži 16,6 poena i 5,4 asistencije po utakmici. Ako bude igrao Teriko Vajt će biti druga opcija Radničkog u napadu, a on prosečno ubacuje 13,7 poena uz 4,5 skoka po meču, a tu je i sve bolji Stefan Birčević.

Najveću pretnju crvenim đavolima predstavljaće Domen Lorbek koji prosečno beleži 11,4 poena po meču, tu je i Edo Murić sa 10,8 poena uz 4,9 skoka po meču. Jure Lalič i Jaka Klobučar beleže prosečno 10,1 poen pa će kragujevčani morati da obrate pažnju i na njih dvojicu.

Radnički trenutno zauzima 5. mesto na tabeli ABA lige sa skorom od 11-8, a nakon poraza od lidera Igokee u Laktašima vezali su tri pobede. Prvo je u Jezeru pao MZT, pa su slavili na gostovanju protiv Solnoka, a onda je i Partizan poražen u Kragujevcu u prethodnom kolu.

Košarkaši Krke se nalaze na 9. mestu sa 8 poebda i 11 poraza, a u prethodna tri kola su ostvarili pobedu nad Cibonom u Zagrebu, pa su savladali Široki na svom parketu, da bi u prethodnom kolu doživeli poraz od Budućnosti u Morači.

Duel između Krke i Radničkog u Novom Mestu na programu je večeras od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter