0
Evropske lige

Đurđić: Isplatila nam se hrabrost

Objavljeno: 03.02.13 u 16:00

Djurdjic

Sjajna partija Nikole Đurđića u dresu Grojter Firta protiv Šalkea ga je stavila u žižu fudbalske javnosti u Nemačkoj. Asistencija za izjednačujući gol, a potom i pogodak u nadoknadi vremena za trijumf, bez sumnje su Đurđića postavili za heroja bavarskog kluba.

Poraz u prošlom kolu protiv Majnca ostavio je trag na celu ekipu, ali su „zeleni“ ipak pronašli hrabrosti da se suprotstave odličnom Šalkeu.

„Iskreno, posle prošle utakmice bilo je teško oporaviti se i doći na noge Šalkeu. Ali par promena u ekipi  imalo hrabriji pristup meču su nam doneli tri boda“, rekao je Đurđić.

„Dar od Boga“ kako je Đurđića nazvao Biskens je doneo neizmernu radost bivšem igraču Šalkea.

„Trener je inače bivši igrač Šalkea tako da mi je pred utakmicu rekao da bi mu pobeda protiv njih posebno značila. Verovali ili ne, posle duela mi ništa nije rekao, samo mi je stegao ruku. Pravi Nemac“, izjavio je Đurđić.

Vreme za slavlje nema, pošto Đurđića očekuju izazovi u reprezentaciji Srbije

„Bilo je slavlja i to velikog, ali ja nisam mogao da prisustvujem, jer sam već u šest sati ujutro morao da krenem put Nikozije na okupljanje reprezentacije“, objasnio je srpski napadač.

Grojter Firt je i dalje na poslednjem mestu na tabeli i očekuje ga teška borba za opstanak, ali Đurđić ne gubi nadu.

„Biće teško, ali ima nade. Ja verujem da ostajemo u ligi“, ubeđen je  Đurđić.

Podrška Siniše Mihajlovića, koji je prethodne nedelje došao da se lično uveri u formu fudbalera „zelenih“, mnogo znači mladom centarforu.

„Naravno da me je motivisao. Mnogo puta sam rekao da je to moj san i iskreno, podrška koju sam dobio od selektora me je jako motiviše. Sve je sad na meni“, zaključio je Đurđić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter