0
Košarka

Žrtvujem se finansijski zbog tima

Objavljeno: 02.02.13 u 18:47

lebron

Zvezda Majami Hita smatra da ga trenutna pravila NBA lige onemogućavaju da dobija onoliku platu koliku je zaslužio.

„Ono što ja činim na parketu pokazuje moju vrednost. Ne mislim da se ona može novčano kompenzovati zbog kolektivnog ugovora. Ako želite istinu – da je ovo bejzbol, dobijao bih više, hoću reći puno, puno više“, izjavio je Džejms uoči gostovanja Hita kod Indiane, aludiravši na činjenicu da u MLB-u nema tzv. salari kepa.

Džejms je za Majami potpisao 2010. ugovor koji mu smanjuje platu. Zarađuje 17,5 miliona dolara po sezoni, što je 13. najveća plata u NBA-u. Prvi je šuter Los Angeles Lakersa Kobi Brajant s 27,8 miliona dolara.

28-godišnje krilo Majamija smatra da ne zarađuje onoliko koliko bi trebao, ali je ipak svestan da su rezultati važniji od finansijskih prihoda. Problem je u novim poreznim pravilima lige zbog kojih je, uz saigrače Vejda i Boša, morao da pristane na manja primanja.

„Nikad nisam imao maksimalna primanja u svojoj karijeri. Međutim, to mi nije važno. Ono što jeste, to je da igram. Finansijski ću se žrtvovati za tim. Na nekim od važnih igrača vidi se da nije sve u novcu. Stvar je u pobeđivanju“, dodao je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter