0
Evropske lige

Uzbudljivo popodne na ostrvu

Objavljeno: 02.02.13 u 18:09

Gutijerez-Honas

Mečevi 25. kola Premijer lige priredili su vrlo uzbudljivo subotnje popodne. Bilo je iznenađenja i preokreta i još jednom se potvrdilo da je engleska liga najjača na svetu.

Najuzbudljivije je bilo u Njukaslu gde su „svrake“ savladale Čelsi sa 3:2. Honas Gutijerez je u 41. minutu doveo domaćina u vođstvo, ali golčinom Lamparda u 55. i Mate u 61. minutu gosti iz Londona uspevaju da dođu do preokreta. Onda je na scenu stupio novajlija Musa Sisoko koji golovima u 68. i trećem minutu nadoknade vremena donosi novi preokreti i izaziva erupciju oduševljenja kod navijača.

Stouk je na gostovanju Arsenalu potvrdio da je tvrda ekipa i nesrećno je ostao bez boda. „Tobdžije“ su slavile sa 1:0 zahvaljujući pogotku rezerviste Podolskog koji je izveo slobodan udarac u 78. minutu, lopta je na putu do gola nekog pogodila, i prevarila golmana Begovića.

Anicebe-Viktor

Vrlo uzbudljivo je bilo na Gudison Parku. Aston Vila ima za čim da žali jer je vodila do poslednjih sekundi, a na kraju je rezultat bio 3:3. Tri puta su vodili gosti iz Birmingema, pogocima Bentekea u 2. i 61. odnosno Agbonlahora u 24. minutu, no preko Aničebea u 21. i Felainija u 65. i trećem minutu nadoknade vremena, „karamele“ su došle do boda.

Ziru-Olivije

Pobedu u nadoknadi vremena je ispustio i Sautempton u Viganu. Domaćin je na poluvremenu imao prednost zahvaljujući pogotku defanzivca Koldvela u 25. minutu, ali „sveci“ preko Lamberta u 64. i Šnajderlina u 85. minutu dolaze nadomak pobede. Kada se očekivao kraj susreta, Maloni je iz neposredne blizine uspeo da matira Boruca i postavi konačnih 2:2.

Vest Hem je bio bolji u duelu sa Svonsijem 1:0, a pobedu od 1:0 mu je doneo Endi Kerol golom u 77. minutu. Nije ni potrebno isticati da je napadač „čekićara“ pogodak postigao udarcem glavom. Džimi Kebe bio je junak redingapošto je postigao oba pogotka (7. i 81. minut) u pobedi nad Sanderlendom od 2:1. Jedini pogodak za goste dao je Gardner iz penala u 28. minutu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter