0
Auto Moto

Predstavljen Ferari F138

Objavljeno: 02.02.13 u 23:49

F138

Pošto je predstavljen F138, bolid sa kojim će Ferari napasti obe titule u 2013, Fernando Alonso je izjavio da veruje da će borba za krunu u 2013, biti još žešća od one u 2012, i da se nada da će sa novim bolidom uspeti da donese titulu u Maranelo. Prošla godina je obeležena činjenicom da je sedam različitih vozača uspelo da odnese pobedu na trci, pre nego što je Alonso uspeo da odnese drugu pobedu na GP Evrope i postane prvi sa dve pobede u sezoni. Govoreći nakon prezentacije novog modela, španac je rekao da očekuje uzbudljivu sezonu

“Mislim da će ono što smo videli prošle godine na početku, kada je na sedam trka pobedilo sedam različitih vozača biti nemoguće. Biće svega dva ili tri tima koji će se boriti za titulu, a jedan od tih će svakako biti Ferari.”

Dvostruki šampion sveta se pridružio Skuderiji u 2010. godini, kada je sezonu završio iza Fetela u jednoj od najtešnjih borbi za titulu ikada u istoriji sporta. Posle nešto mirnije 2011, prošla godina je ponovo bila dramatična za španca, jer je u zadnjoj trci u Brazilu odlučivano ko će biti šampion, a njemu ponovo nije uspelo da skine sa trona Fetela, koji je u u kupnom zbiru imao svega tri boda više od Alonsa.

Prvu probu novog bolida F138, Alonso će izvršiti na drugom predsezonskom testu u Barseloni, 19. februara…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter