0
Evroliga

Srbija i Makedonija neće predstavljati problem

Objavljeno: 01.02.13 u 09:55

Novosel

Košarkaši Bosne i Hercegovine ostvarili su veliki uspeh ne samo plasmanom na Eurobasket koji se održava u Sloveniji ove godine, već i zbog toga što su u kvalifikacijama zauzeli prvo mesto u svojoj grupi. Savetnik Aleksandra Petrovića, Mirko Novosel smatra da reprezentacija Bosne i Hercegovine ima sjajnu perspektivu.

„Nije mala stvar osvojiti prvo mesto u grupi u kojoj igraju Gruzija i Letonija. To je rezultat dobrog rada, ali još bitnije je da se formirala nova, mlada selekcija košarkaša koja pred sobom ima sjajnu perspektivu“, konstatovao je Novosel.

Hrvatski trener smatra da je najbitnije pripremiti ekipu za najveći evropsku košarkašku smotru, kako bi ostavili što bolji utisak.

„Potrebno je dobro pripremiti igrače i naći adekvatne sparing partnere u pripremnim utakmicama, jer će nam grupa u Sloveniji biti teška. Treba proširiti krug igrača i kompletirati ekipu, da igra ne bi zavisila samo o nekolicini igrača“, istakao je Novosel.

Novosel ne očekuje mnogo od reprezentacija Srbije i Makedonije na Eurobasketu, a kao najveće favorite u grupi vidi Litvaniju i Crnu Goru.

„Ako se Bosna i Hercegovina dobro pripremi trebalo bi da sa Litvanijom i Crnom Gorom uđe u krug reprezentacija koje će izboriti plasman u dalje takmičenje. Kada vidimo sastave svih selekcija moći ćemo da ocenimo koliko ko može, ali za sada ove dve selekcije smatram najvećim favoritima, dok od Srbije i Makedonije ne očekujem mnogo. Za selekciju BiH je bitno da igrači počnu EP sa mnogo volje i entuzijazma i onda možemo da očekujemo dobar rezultat“, zaključio je Novosel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter