0
Dejvis kup

Preokret Troickog za vođstvo Srbije

Objavljeno: 01.02.13 u 18:22

troicki

Viktor Troicki doneo je prvi poen reprezentaciji Srbije u duelu sa Belgijom u okviru 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa. On je savladao Davida Gofana sa 1:6, 3:6, 7:6 (5), 6:4, 6:4.

Troicki je potpuno nadigran u prvom setu. Belgijanac je napravio čak tri brejka i vrlo lako poveo. U drugom setu Viktor je pokušao da se vrati u meč, ali je Gofan brejkom u osmom gemu napravio odlučujući korak ka povećanju vođstva.

Naš teniser je mnogo bolje zaigrao na početku trećeg seta i stigao do vođstva od 3:0, ali je Gofan ipak uspeo da izjednači na 4:4. Set je ušao u taj brejk, koji je Viktor rešio u svoju korist, što mu je ulilo potrebno samopouzdanje.

Na krilima osvojenog seta Viktor uspeva da napravi odlučujući brejk prednosti kojim je izjednačio rezultat na 2:2, pa je peti set odlučivao pobednika. Velika borba se vodila u petom setu, koji je pripao našem teniseru. Troicki je ovim preokretom dokazao i sebi i svima ostalima da i kad ne ide, nema predaje.

Srbija je povela protiv Belgije sa 1:0, a sada sledi duelizmeđu Novaka Đokovića i Olivijea Rohusa. Očekujemo da će najbolji teniser sveta doneti Srbiji drugi poen i približiti Srbiju na korak do plasmana u narednu rundu Dejvis kupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter