0
Fudbal

Neki novi „orlići“

Objavljeno: 01.02.13 u 17:18

Radovan-Ćurčić

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić, objavio je spisak sa imenima 22 igrača na koje računa za prijateljski meč sa Izraelom 22. februara.

Ćurčić se odlučio da pozove čak šesnaestoricu debitanata koji bi uz nekolicinu iskusniji trebalo da iznesu teret u kvalifikacijama za Evropsko prvebstvo 2015. godine. Na spisku pozvanih su:

Golmani: Nikola Perić (Hajduk Kula), Predrag Rajković (Jagodina)

Odbrana: Nikola Aksentijević (Vitese), Marko Petković (OFK Beograd), Uroš Ćosić (Peskara), Aleksandar Pantić, Uroš Spajić (Crvena zvezda), Bojan Nastić (Vojvodina), Lazar Ćirković, Uroš Vitas (Rad)

Sredina terena: Uroš Radaković (Bolonja), Aleksandar Kovačević (Spartak), Andrija Pavlović (Rad), Mile Stanković (BSK Borča), Marko Poletanović (Vojvodina), Srđan Dimitrov (Inđija), Nikola Trujić (Napredak), Miloš Jojic, Darko Brašanac (Partizan)

Napad: Đorđe Despotović (Spartak), Aleksandar Mitrović (Partizan), Luka Milunović (Crvena zvezda)

„Na početku bih istakao da smo do objavljenog spiska došli uz pomoć prethodnih selektora, Aleksandra Jankovića i Dejana Govedarice. Oslonili smo se na igrače koji su već prošli reprezentativne selekcije Srbije. Jedini pravi debitant je igrač Rada, Andrija Pavlović, koji do sada nije nastupao za nacionalne selekcije. Pred nama je februarski termin i prijateljski meč u Izraelu. To je reprezentacija starija po uzrastu od naših igrača koji putuju u Izrael jer će naš rival u predstojećem meču imati proveru za učešće na EP ovog leta gde su domaćini i gaje velike ambicije. Njihove poslednje utakmice i rezultati ukazuju na to da se radi o ozbiljnoj ekipi i da moramo biti maksimalno spremni za tu utakmicu“, rekao je Radovan Ćurčić koji je izneo plan do početka kvalifikacija u septembru.

„U martu nas očekuje utakmica sa reprezentacijom Holandije, a još uvek tražimo protivnika za drugi martovski termin. Nadam se da ćemo kroz utakmice otkloniti dileme i uvideti gde su nam nedostaci. Sa puno optimizma počinjemo važan posao i pripremamo se za predstojeće utakmice sa nadom da ćemo uspeti da uspešno završimo sve što imamo u planu“, kazao je selektor „orlića“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter