0
Košarka

KSS ne odstupa od pravila

Objavljeno: 31.01.13 u 17:58

kup-radivoja-koraca

Povodom špekulacija i optužbi, pre svega od strane kragujevačkog Radničkog, oko tumačenja pravila o broju stranih košarkaša koji mogu da nastupe na Kupu Radivoja Koraća, oglasio se saopštenjem Košarkaški savez Srbije.

„Pravo nastupa igrača u domaćim takmičenjima za muškarce (Kup Radivoja Koraća i Prva muška liga Srbije) definisano je REGISTRACIONIM PRAVILNIKOM I PRAVILNIKOM O TAKMIČENJU KSS, za takmičenja koja vodi KSS.

Pravilnici su usvojeni jednoglasno na Skupštini KSS koja je održana 13. 03. 2012. godine. Usvajanju je prethodilo usaglašavanje Pravilnika sa članovima Skupštine, Regionalnim savezima i Udruženjem klubova Košarkaške lige Srbije.

Ni na poslednjoj sednici Skupštine KSS održanoj 24. 09. 2012. godine, niko nije imao amandmane na postojeće pravilnike. Svi klubovi su imali dovoljno vremena da se upoznaju sa Registracionim pravilnikom i da na osnovu njega formiraju ekipe za sezonu 2012/2013.

Želja svih nas u Košarkaškom savezu Srbije je da predstojeći finalni turnir Kupa Radivoja Koraća protekne u najboljem redu i bude istinski praznik srpske košarke“, stoji u saopštenju KSS koje je potpisao potpredsednik Dejan Tomašević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter