0
Fudbal

Poznati svi četvrtfinalisti

Objavljeno: 30.01.13 u 22:37

Togo-Tunis

Mečevima trećeg kola D grupe završena je prva faza takmičenja na Afričkom kupu nacija. Poslednja selekcija koja je izborila plasman među osam najboljih je Togo.

U duelu sa Tunisom, Togoanci su poveli u 13. minutu pogotkom Gakpea, da bi na 1:1 u 30. minutu izjednačio Mueli golom iz penala. Isti igrač je postao i tragičar jer u 78. minutu nije bio precizan sa „bele tačke“ čime je propustio da odvede svoju selekciju u dalje takmičenje. Da sve bude još gore po Tunižane, bez plasmana u četvrtfinale su ostali zbog slabije gol razlike.

Alzir-slonovaca

Obala Slonovače je u meču bez značaja odigrala 2:2 sa Alžirom. „Slonovi“ su i pre ovog meča obezbedili prolazak dalje pa su opušteno ušli u duel. Alžirci, koji su bili bez mnogo motiva jer nisu imali izglede da zauzmu prva dva mesta u grupi, poveli su sa 2:0 pogocima Fegulija u 64. minutu iz penala i Sudanija u 70. minutu, ali su Drogba u 77. i Boni u 80. minutu spasili čast jednom od favorita turnira.

Parovi četvrtine finala su Gana – Zelenortska ostrva, Južna Afrika – Mali, Obala Slonovače – Nigerija i Burkina Faso – Togo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter