0
Auto Moto

Rajkonen: Borićemo se za titule

Objavljeno: 29.01.13 u 11:50

Kimi Rajkonen

Posle pobede u Abu Dabiju, i još šest podijuma protekle sezone, šampion iz 2007. godine Kimi Rajkonen, je fokusiran na nove uspehe u 2013. godini.

„Postalo mi je jasno otkada radim sa Lotusom, da su oni pravi trkački tim, i možete pogledati i njihovu istoriju, koja će vam pokazati da smo tim sa šampionskim ambicijama.“ Rekao je Rajkonen. „Sve što sam video prošle sezone me navodi na to da nema nemogućih zadataka i da je u budućnosti sve moguće. Naravno, na stazi je velika konkurencija, i svi žele da pobede. Uspeli smo da budemo bolji od mnogih u nekim momentima, i ne viim zašto to ne bi mogli ponovo.“

Rajkonen se takođe nada da će izvući i neku korist iz toga što je ostao i drugu godinu u Lotusu, jer je uživao u pozitivnim odnosima koji vladaju u timu prošle godine.

„Pomaže“ rekao je. „Nije to sada neka stvar zbog koje ću ja istog momenta početi da pobeđujem, ali je sjajno raditi sa istim ljudima sa kojima sam našao zajednički jezik i oni razumeju način mog rada. Veoma brzo smo razvili dobar odnos, i ne vidim razlog zašto ne bi nastavili u istom ritmu.“

Rajkonen je svoju jedinu titulu u F1 šampionatu osvojio 2007. godine, kada je u dramatičnom finišu pobedio Luisa Hamiltona, sa svega jednim poenom razlike posle finala na Interlagosu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter