0
Evrokup

Pobeda primarni cilj

Objavljeno: 29.01.13 u 15:07

vukoicic

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 19.30 časova dočekuju Uniks u meču četvrtog kola L grupe Last 16 faze Evrokupa.

Posle ubedljivog poraza u Kazanju prošle nedelje, crveno-beli žele da prikažu bolju igru i dođu do pobede jer bi u slučaju eventualnog neuspeha šanse za plasman u dalje takmičenje sveli na minimum.

Pobeda nad MZT-om je popravila raspoloženje u timu i podigla samopouzdanje, a hrabri i činjenica da će ekipa biti jača za iskusnog centra Predraga Samardžiskog. Na konferenciji za medije pred sutrašnji meč, prvi je reč uzeo Vuk Radivojević koji je apelovao na navijače da navijaju korektno.

„Zamolio bih navijače da ne ubacuju bilo kakve predmete u teren, jer bi naredna kazna bila veoma rigorozna, tj. došli bismo u situaciju da igramo utakmice bez prisustva publike“, kazao je bek crveno-belih i nastavio:

„Prethodna dva meča u Evrokupu nismo odigrali na najvišem nivou i zbog toga imamo veliku želju da protiv Uniksa popravimo utisak. Moramo da budemo skoncentrisani od prvog minuta i ne smemo da razmišljamo o eventualnom nadoknađivanju razlike iz Kazanja. Treba da nametnemo svoj ritam, odigramo energično i da sjajnu podršku koju ćemo imati sa tribina pretvorimo u prednost. Mislim da smo dosta naučili iz utakmice sa Galatasarajem. Osim Igora, Raška i mene, praktično niko od ostalih igrača nije bio u prilici ranije da igra u takvoj atmosferi i trebalo im je vremena da se naviknu na sve to. Znamo gde smo grešili i vrlo smo motivisani da te greške ispravimo. Znamo da nam dalji plasman zavisi od ovog meča i ključ pobede je da ponovimo pristup iz poslednje utakmice u ABA ligi“, kazao je Radivojević.

Trener Vlada Vukoičić je takođe apelovao da podrška navijača bude fer i sportska kako klub ne bi ispaštao, a zatim nastavio:

„Imali smo veliki meč protiv Galatasaraja na svom parketu, a i predstojeći sa Uniksom bi trebao da da bude sličan imajući u vidu veliko interesovanje i činjenicu da nam u goste dolazi veoma kvalitetna ekipa. U meču sa turskim timom podlegli smo pritisku koji se u javnosti stvorio pre utakmice. Uradili smo detaljne analize, mislim da smo izvukli pouke i da smo sada jači i stabilniji. Ako neutrališemo pritisak i svest o tome da smo ostali dužni publici, medijima i svima koji nas prate, imamo argumente da se nadamo trijumfu“, optimista je Vukoičić koji takođe ističe da ekipa ne sme da se opterećuje stizanjem razlike iz Kazanja.

„Naš primarni cilj je da pobedimo i ne bavimo se nikakvim kalkulacijama. Uniks je tim koji cele sezone pokazuje dva lica i može se reći da igra od sjaja do očaja. Eliminacija iz kvalifikacija za Evroligu na startu sezone ostavila je određeni trag. Mnogi igrači su upravo zbog tog takmičenja došli tamo i iako imaju velike ugovore, postoji određena vrsta razočarenja zbog pomenutog neuspeha. Treba da pokušamo da svojom dobrom igrom u odbrani i voljnim momentom poljuljamo njihovo samopouzdanje i pokažemo veću želju“, ističe trener Zvezde koji veruje da uprkos ne baš sjajnoj situaciji njegov tim može da se domogne jednog od prva dva mesta u grupi.

„Za prolaz su nam potrebne minimalne pobede u sve tri utakmice do kraja, od kojih dve igramo kod kuće. Ne pitamo se samo mi i nismo u poziciji da nekome pretimo, ali ima još dosta da se igra i rano je za kalkulacije. Svi timovi su do sada igrali u različitim raspoloženjima i sve je neizvesno do kraja. Pokazalo se da u našoj grupi svako može svakoga da dobije i niko nema privilegiju da u bilo kom meču sebi unapred upiše pobedu“, zaključio je Vukoičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter