0
Auto Moto

Lotus predstavio E21

Objavljeno: 29.01.13 u 10:16

Lotus

Prvi bolid koij je predstavljen ove sezone je bolid Lotusa, koji je skinuo pokrivač sa svog modela E21. Poslednja kreacija iz Enstona biće vožena od strane Romaina Grosjeana i Kimija Rajkonena, a prva primetna razlika je ta da više nema stepenastog nosa.

Pored toga, vidljive su promene i na drugim delovima, pa tako na primer usmerivači vazduha sa strane podsećaju više na one koji mogu da se vide kod Red Bulovog modela RB8, a ponešto je odrađeno i na zadnjem delu bolida. „Mogu da vas uverim da smo uradili mnogo posla. Ceo tim je uložio mnogo napora i ostavili su srce u garaži u prethodnom periodu“, izjavio je tehnički direktor Lotusa Džejms Elison.

„Mnogo toga je ovde promenjeno i uloženo, i biće ovo veoma uzbudljiv automobil. Pravila za 2013. su veoma slična kao i za prethodnu godinu, tako da ćete verovatno videti mnogo poznatih stvari. Ali đavo leži u sitnim detaljima, i oni će ovom bolidu dodati performanse.“

Takođe, došlo je i do male promene boja na samom bolidu, iako crna i zlatna ostaju glavne boje, crvena je pojačana, pošto se uskoro očekuje i potpisivanje velikog dila sa Američkih gigantom Honeywell. Logo novog sponzora, energetskog pića „Burn“ se takođe može videti na prednjem delu bolida.

Na prvom testu sezone, koji će se obaviti od 5-8 februara, Grosjean će voziti prva dva dana, nakon čega će volan preuzeti Kimi Rajkonen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter