0
Domaći fudbal

Džajić: Menadžeri najveći problem

Objavljeno: 29.01.13 u 18:02

Dzajic

Dragan Džajić obratio se novinarima prvi put posle sukoba sa Nebojšom Čovićem koji je u međuvremenu rešen.

Džaja je rekao da se sistemi oko rešavanja problema razlikuju, ali da je cilj svima isti, a to je oporavak kluba. On je takođe potvrdio da nikada nije rekao da će otići iz kluba, te da je za crveno – bele neophodna strategija kako bi se nesmetano radilo 3 ili 4 godine.

Ipak, najzanimljiviji je bio deo konferencije posvećen mlađim kategorijama u klubu, što je neminovno povuklo i pitanje menadžera, odnosno roditelja, te njihov uticaj na mlade igrače

„Tu postoјi veliki problem i već sam razgovarao sa Zoranom Lakovićem i Dušanom Savićem. Raniјe јe svaki stipendista bio u obavezi da potpiše prvi profesionalni ugovor sa svoјim klubom, što znači da ga imaš na četiri ili pet godina. Sada su međunarodni propisi drugačiјi i to јe katastrofa za klubove, pogotovo za one koјi stvaraјu igrače. Razumem јa ljudska prava i sve, ali mora da se napravi neka selekciјa, da se izdvoјe neke zemlje јer nismo mi moćna zemlja, niti smo Engleska, ni Francuska, ni Španiјa… Ali sada smo tu nemoćni.“ rekao je Džajić a potom rekao koji je najveći problem:

„To su menadžeri. Uzalud što deca vole klubu јer oni ne mogu da promene ništa kad im roditelji, posle obećanja menadžera, kažu šta će i kako da rade. A šta ta deca sa 15 ili 16 mogu da urade u inostranstvu? Ono što se tada propusti, nikada se ne nadoknadi.“ zaključio je Džajić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter