0
AdmiralBet ABA Liga

Radnički dočekuje Partizan

Objavljeno: 28.01.13 u 14:03

Hala jezero
U poslednjoj utakmici 19. kola ABA lige košarkaši Radničkog dočekuju Partizan. Crno beli se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli koje im garantuje plasman na završni turnir i imaju pobedu više, ali i utakmicu manje od najbližih pratioca,. Sa druge strane Radnički je pre ovog kola zauzimao peto mesto, a trijumfom bi znatno povećao svoje šanse u borbi za odlazak na F4.

U prethodnom duelu ove dve ekipe Partizan je slavio u Pioniru sa 91:80. Najbolji na tom meču bio je Vladimir Lučić koji je predvodio svoju ekipu sa 22 poena. Kapiten Partizana bi mogao i na ovom meču da predstavlja veliku opasnost za kragujevčane, dok je na drugoj strani najopasniji Aleksandar Ćapin koji je u prethodna tri kola proglašavan za najkorisnijeg igrača.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će njegova ekipa igrati bez straha, ali sa respektom prema protivnika koji je stvorio respektabilan tim.

„Ova utakmica je značajna za oba kluba. Radnički je opasniji na domaćem terenu nego u gostima. Taj domaći teren, pogotovu kad Partizan dolazi u Kragujevac, ima sve atribute domaćeg terena. Puna sala pritisak, maksimalna motivacija tima. Oni imaju pun roster, dosta i iskusnih igrača koji su veoma dobri napadači i šuteri za tri poena“, istakao je Vujošević.

Centar Radničkog Ratko Varda smatra da je Partizan iskusniji igranjem evroligaških utakmica.

„Dolazi nam evroligaš, dugogodišnji prvak Srbije, pa bi i iz tog ugla mogao da bude favorit. Međutim, tako je bilo i ranije, pa ćemo se potruditi da nastavimo ovo što se dešavalo u duelima naša dva tima poslednje dve sezone – kad smo pobeđivali“, rekao je Varda.

Utakmica između Radničkog i Partizana na programu je večeras u dvorani Jezero u Kragujevcu sa početkom od 20:30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter