0
Ostali sportovi

Napredak mladih veslača

Objavljeno: 28.01.13 u 13:59

nebojsa ilic

Srpska veslačka reprezentacija Srbije je zvaničnim testiranjem na šest kilometara na ergometru, koje je održano 25. i 26. januara, zaokružila još jedan ciklus priprema za narednu, izuzetno zahtevnu sezonu.

Selektor Nebojša Ilić je nakon prvog zvaničnog testiranja u 2013. kazao da su svi seniorski kandidati za reprezentaciju manje-više ponovili svoja ostvarenja sa januarskog testitranja na ergometru prošle godine.

„Ovim tesiranjem smo stavili tačku na januarski ciklus priprema. Svi kandidati za reprezentaciju su odradili test osim Miloša Stanojevića koji je bio bolestan i Marka Marjanovića koji nije uspeo da završi testiranje. Kada su seniori u pitanju rezultati koje su postigli su u klasi prošlogodišnjih. Nema većih odstupanja. Ono čime sam posebno zandovoljan jesu rezultati podmlatka koji su i na ovom testiranju pokazali izuzetan napredak. Bojan Došljak je s vremenom 1:37,80 postavio novi juniorski rekord na ergometru dok su impresivni bili i članovi Čuruga. Ljiljana Jošić je još jednom pokazala o kakvom se potencijalu radi, a ništa manje uspešan nije bio ni njen brat Marko koji je zakoračio u konkurenciju mlađih seniora. S vremenom 1:41.80 je postavio odličan rezultat pogotovo ako se zna da se radi o lakiću“, istakao je Nebojša Ilić.

I u februaru srpska veslačka reprezentacija nastavlja pripreme u udarničkom ritmu. Grupa koju predvodi Aleksandar Ivković već od 1. februara biće u Tivtu a tamo će im se od 5. februara pridružiti ostale grupe.

„Odlučili smo da Nikola Stojić i Nenad Beđik šest dana provedu na Kopaoniku i da tamo odrade poseban program. Oni će se od 5. februara pridružiti svojoj grupi u Tivtu kojom rukovodi Saša Mimić. Grupa čiji je kormilar selektor juniora i član selektorske komisije Dejan Guslov od 5. februara biće u Kotoru. Novina u ovom ciklisu jeste i to da smo odlučili da, u cilju dodatnog poboljšanja stručnog rada formiramo još jednu grupu čiji će rukovodilac biti Oleksandr Fedotov, koji se vratio na svoje radno mesto, i u koju su prekomandovani pojedini veslači iz već postojećih grupa. Fedotov će voditi grupu koju će činiti po četvorica mlađih seniora i juniora – Vuk Matović, Nikola Simović, Luka Miladinović, Aleksandar Marinkovski, Aleksa Stanković, Ljuba Gavrić, Igor Lončarević i Aleksandar Beđik. I ova grupa od 5. februara će biti na Crnogorskom primorju“, kazao je Ilić.

Selektor veslača napominje da će u februarskom ciklusu intezitet treninga biti podignut na još viši nivo.

„U ovom ciklusu očekujemo mnogo veći stepen i brzina i inteziteta. Biće mnogo trkanja na vodi jer već bi trebalo da se približavamo regatnim rezultatima, budući da nas već u martu očekuju izborne regate za evropska prvenstva“, rekao je na kraju selektor Nebojša Ilić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter