0
Auto Moto

Kartikejan možda u NASCARU

Objavljeno: 28.01.13 u 19:00

Kartikejan

Narain Kartikejan veruje da iskustvo koje je stekao na ovalnim stazama, takmičeći se u šampionatu NASCAR kamiona, može mnogo da mu pomogne ako uspe da se ubaci u neki od IndyCar timova.

36. godišnji vozač iz Indije, se nada da bi mogao da vozi u tom šampionatu ukoliko ne uspe da se ubaci na jedno od tri preostala mesta u F1. Preliminarno je obavio razgovore sa nekoliko timova, uključujući Chip Ganassi Racing i Andretti Autosport, ali još uvek nije uspeo da realizuje ni jedan ugovor, jer se od njega traži da pronađe i nkog sponzora sa sobom.

On se ranije takmičio u NASCAR šampionatu kamiona u 2010. godini i najbolji rezultat koji je postigao, bilo je jedanaesto mesto na Teksaškoj stazi od ukupno devet trka na koliko je učestvovao.

„Postoji prilična razlika između NASCAR i IndyCar šampionata, ali iskustvo koje sam stekao na ovalnim stazama koje ja imam bi moglo samo da pomogne.“ Izjavio je Kartikejan. „Imam ja tu mnogo što šta da naučim, ali ipak imam neke prednosti u odnosu na potpune rukije.“

Kartikejan će verovatno morati da se odjavi iz F1 šampionata ako se nekim čudom ne desi da neko kupi propali HRT tim, ali je to malo verovatno, ili ako ne uspe da uđe na jedno od tri trenutno upražnjena mesta u timovima. On je takođe ohrabren rezultatima koje je ostvario Rubens Barikelo prošle godine u IndyCar seriji. Posle stidiljivog starta, Barikelo je lepo napredovao sa svojim KV Racing Technology timom i probio se u prve redove…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter