0
Fudbal

Gana i Mali u četvrtfinalu

Objavljeno: 28.01.13 u 20:05

ghana

Iz grupe B u četvrtfinale Afričkog kupa nacija plasirali su se Gana i Mali, a takmičenje završavaju Niger i Kongo. Gana je sa 3:0 savladala Niger, koji nije uspeo da postigne nijedan gol na ovom turniru. Sve je ovde bilo jasno na samom startu kada je Asamoa Đan doveo Ganu u vođstvo, a do kraja poluvremena pogađa i Kristijan Atsu. Na startu drugog dela igre Boje postavlja konačan rezultat i Gana će u čevrtfinalu igrati sa Zelenortskim ostrvima.

Mali i DR Kongo su u međusobnom duelu odlučivali ko će u četvrtfinale, a Kongu je odgovarala samo pobeda. I poveli su u 3. minutu golom Diumersija Embokanija sa bele tačke, ali je već u 14. bilo 1:1, izjednačio je Sumasa. Nije Kongo do kraja susreta uspeo da dođe do pobede i sada će žaliti za propuštenim šansama protiv Nigera… Mali će u četvrtfinalu odmeriti snage sa domaćinom turnira Južnom Afrikom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter