3
Domaći fudbal

Čović: Cvetković je bio vanserijski menadžer

Objavljeno: 28.01.13 u 00:05

covic

„Džajić je krenuo na mene, ali mislim da je jako ružno da ja to opisujem – ne zato što to meni smeta, već zato što šteti Fudbalskom klubu Crvena zvezda. Svakako mislm da je sve to što se pojavilo u medijima bilo naručeno. Predimenzioniran je ceo incident koji je ružan za Zvezdu, do tog momenta sve je manjeviše funkcionisalo u normalnim okvirima. Nemam nameru da napuštam fudbalski klub i nemam nameru da uslovljavam da li će raditi ovaj ili onaj“, dodao je Čović govoreći o incidentu.

Analizirajući trenutnu situaciju, Čović je rekao šta je potrebno učiniti da bi se klub podigao na noge.

„Interes Zvezde je kako da preživi. Ma koliko da je Crvena zvezda velika po imenu, nema šeika, nema onoga ko će doći sa koferom od 50 miliona evra i ostaviti anonimno ispred Zvezdinih vrata. Crvena zvezda mora da napravi novi sistem, mora da uđe u korporativni sistem u kojem je sve transparentno i u kojem je sve jasno. Naravno, i da vidimo kako ćemo da saniramo dugove. Ako ne postavimo dogovore kako treba, doživećemo još goru sudbinu nego pre šest meseci. Sukob nije počeo u sredu, počelo je oko fonda za pomoć Crvenoj zvezdi, ja nisam ništa hteo da radim bez dogovora s njim. Problemi su proistekli kada nismo uspeli da dovedemo dva igrača i nismo krenuli u deblokadu računa“, rekao je Čović i dodao da Zvezda ima svoju fondaciju koja može da otvori račune i da ne vidi u čemu je tu problem.

„Zamena je teza, ja nikad nisam pozivao bivše Zvezdine igrače da pomognu novčano. Mi moramo da radimo na nov način, ovo su nova vremena i mora da se radi po ceo dan da bi se zaradio novac, svi moraju da budu maksimalno mobilisani. Neophodna je efikasnost u radu“.

Potpredsednik FK Zvezda još je rekao da se neki mediji nekorektno odnose prema crveno-belima.

„Crvena zvezda je jedini klub u zemlji koji je uspeo da napravi finansijsku analizu za period od 1996. do 2012. godine. To je svim medijima podeljeno, ali uprkos tome neki mediji ‘felširaju’ i daju paušalne naslove. Tu lepo piše da je Zvezda sa 78 zaposlenih bila prvak Evrope, ali to su bila druga vremena, tada je cela država stajala iza tog projekta. Osim toga, imali smo i vanserijskog menadžera kluba, gospodina Cvetkovića. Vladimir Cvetković je gurnut u stranu, a ja priznajem dva vrhunska sportska menadžera kod nas – to su baš Cvetković i Žarko Zečević“, kaže Čović.

0
0

3 Komentara

  1. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as well as the content!. Thanks For Your article about Čović: Cvetković je bio vanserijski menadžer | HotSport & .

    0
    0
    Odgovori
  2. When I first saw this title Čović: Cvetković je bio vanserijski menadžer | HotSport & on google I just whent and bookmark it. Thanks a lot for what you posted. I tend to agree with most of what you said.

    0
    0
    Odgovori
  3. US science agency Noaa to deliver annual report on polar region after year of record-breaking and extreme weather events [url=https://www.onlinewebservices.in/story.php?title=%E3%82%A2%E3%82%B0-%E3%83%A0%E3%83%BC%E3%83%88%E3%83%B3%E3%83%96%E3%83%BC%E3%83%84]

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter