1
AdmiralBet ABA Liga

Bitna pobeda za Radnički

Objavljeno: 28.01.13 u 22:35

kk radnicki

Radnički je u prepunoj dvorani Jezero savladao Partizan mt:s u neizvesnoj završnici sa 78:76 (14:18, 18:11, 25:22, 21:25) u poslednjoj utakmici 19. kola ABA lige i tako učinio borbu za plasman na završni turnir još interesantnijom.

Košarkaši Radničkog su bili veoma nervozni na početku meča. Ređale su se greške u napadu, dok je Partizan ofanizvnim skokovima rešavao situacije pod košem kragujevčana. Ljubimci domaće publike, ipak nisu dozvolili gostima da se odlepe, pa je prednost crno belih posle prve četvrtine iznosila samo četiri poena.

U drugoj četvrtini Radnički je vrlo brzo došao u rezultatski egal. Nakon što je Vladimir Lučić pogodio za novo vođstvo crno belih, Radnički predvođen odličnim Stefanom Birčevićem i Terikom Vajtom, serijom od 9:0 dolazi do ozbiljnije prednosti. Trojkom Vladimira Lučića, prvom iz deset pokušaja, u poslednjim sekundima prvog poluvremena ekipe odlaze na odmor sa vođstvom Radničkog od 32:29.

Kragujevčani su proradili van linije 6,75 u nastavku duela. Sa tri trojke u prva tri napadu dolaze do prve dvocifrene prednosti na meču (44:32). Međutim, Partizan uzvraća na isti način i još uvek ostaje u igri. Posle sedam ubačenih trojki u ovom periodu igre očekivalo se da će Radnički steći veću prednost, ali je u poslednju četvrtinu tim Mute Nikolića ušao sa plus 6.

Veoma čvrsta igra obeležila je početak odlujućeg perioda igre, da bi Ćapin sa dve vezane trojke doneo novu dvocifrenu prednost „crvenim đavolima“. Serijom od 10:0 Partizan izjednačuje rezultat, pa je usledila dramatična završnica. Košarkaši Radničkog su bili precizni sa linije slobodnih bacanja, dok su gosti iz Beograda morali konstantno da jure rezultat, na kraju Lučić nije pogodio u poslednjoj sekundi za tri poena, pa su domaći navijači počeli da slave.

Radnički je predvodio Aleksandar Ćapin sa 23 poena i 6 asistencija. Teriko Vajt je ubacio 13, a Stefan Birčević je ostao na 11 poena iz prvog poluvremena. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Vladimir Lučić sa 20 poena uz 6 skokova, dok je Đorđe Gagić ubacio 14 poena.

Radnički je ostao na 5. mestu sa istim skorom kao Budućnost i Cedevita, dok su košarkaši Partizana mt:s i dalje na trećoj poziciji, ali sada sa samo jednom pobedom više od pomenutih timova.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Bitna pobeda za Radnički | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. What a super blog! to a great deal info and a extremely short lifestyle hehehehe continue to keep it up, excellent operate
    sJasonBlacke

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter