0
AdmiralBet ABA Liga

Samardžiski stigao u Beograd

Objavljeno: 27.01.13 u 23:58

Samardžiski

Predrag Samardžiski stigao je u Beograd. Novi centar crveno-belih doputovao je oko 18 sati na beogradski aerodrom Nikola Tesla i potom pravo stigao u dvoranu Pionir. Samardžijski je u pauzi između prve i druge četvrtine iz tunela izašao na parket pionira ogrnut crveno-belim šalom, a od strane publike pozdravljen je ovacijama.

Samardžiski će već od sutra biti u trenažnom procesu, a prema najavama bi trebalo da debituje u meču četvrtog kola L grupe LAST 16 faze Evrokupa sa Uniksom.

„Zvezdi je usred sezone bilo potrebno pojačanje koje je i stiglo. U sekundi sam doneo odluku kada se pojavila ponuda Zvezde. Vrlo je lako odlučiti se kada ti stigne ponuda jednog kluba kakav je Crvena zvezda. U trenutku znaš hoćeš li ili nećeš“, rekao je Samardžiski

Samardžiski poznaje dosta igrača Zvezde a upoznat je i sa predstojećim rivalima.

„Većinu igrača već dobro poznajem, igrao sam sa njima i nadam se da će mi to pomoći da upoznam i ostale. Imamo dva dana da se spremimo za možda i najbitniji meč ove sezone, nadam se da ću uspeti da pomognem timu da pobedimo Uniks. Na poslednjoj utakmici sa Uniksom sam pobedio, tako da se nadam da ću preneti tu neku sreću i na Zvezdu. Svoju poslednju utakmicu za Ritas sam odigrao baš protiv Uniksa pre desetak dana, uspeli smo da ih pobedimo vrlo lako. Znam protiv koga igramo i na koji način, treba samo da, što bi se reklo, naučim akcije, i da se uklopim u sistem, ali se nadam da će adaptacija brzo da prođe. Mislim da imamo kvalitet i tim za prolazak u naredni krug Evrokupa“

Makedonski reprezentativac zna koje su ambicije crveno belih.

„Zajedno sa Nemanjom Nedovićem sam gledao utakmice, sviđa mi se što se igra dosta brza košarka, sa dosta tranzicije. Znam otprilike sistem trenera Vukoičića, pošto sam sarađivao sa njim u FMP-u, neke značajne igre su mi poznate. Igra se dosta moderno i brzo, mislim da mogu lako da se uklopim u takav sistem, sa dosta trčanja i dodavanja. Igra se čvrsta odbrana, a ja kao igrač težim tome da pomognem i odbranim reket, da pomognem u skoku, to je moj posao“, rekao je Samardžiski, „Samo ime kluba sa sobom donosi velike ambicije i napad na trofeje u svim takmičenjima. Svi u Zvezdi se nadaju da napadaju vrh na svim frontovima, tako je i ove sezone, a sledeće, naravno, Evroligu“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter