0
AdmiralBet ABA Liga

Zaustaviti agresivnost i ofanzivni skok

Objavljeno: 26.01.13 u 14:11

varda

Partizan se prošlih sezone i nije lepo provodio na gostovanjima u Kragujevcu i Radničkom nije strano pobeđivanje srpskog šampiona.

Utiske o atmosferi koja je iznedrila sedam ovosezonskih pobeda u nizu u hali Jezero izneo je za klupski sajt teška „petica“ Kragujevčana i bivši igrač crno belih Ratko Varda.

„Publika nam zaista puno pomaže, pokazalo se to najbolje protiv MZT i Cedevite ovde u Kragujevcu, ali i protiv Solnoka u Mađarskoj – bili su taj šesti igrač. Ove dve-tri godine navijači su tu uvek kada treba. Ne sumnjam da isto sledi u ponedeljak protiv Partizana.“

Varda poznaje stil igre protivnika i zna šta je potrebno uraditi da bi se došlo do važne pobede.

„To je mlada, talentovana ekipa, sa sjajnim trenerom. Pobedićemo ih ukoliko zaustavimo njihovu agresivnost koja ih krasi desetak godina, kao i ofanzivni skok, to je njihov prepoznatljiv stil. U svakoj utakmici obezbeđuju dodatnih desetak napada zbog dobrog skoka u napadu. Ako ispoštujemo sve što treneri traže od nas možemo da se nadamo uspehu. Dolazi nam evroligaš, dugogodišnji prvak Srbije, pa bi i iz tog ugla mogao da bude favorit. Međutim, tako je bilo i ranije, pa ćemo se potruditi da nastavimo ovo što se dešavalo u duelima naša dva tima poslednje dve sezone“

Ovaj derbi na Jadranu je ujedno i poslednja utakmica Radničkog u hali Jezero pre finalnog turnira Kupa radivoja Koraća koji će se na istom mestu odigrati od 7. do 10. februara.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter