0
AdmiralBet ABA Liga

Vukoičić: „Znamo naše ambicije“

Objavljeno: 26.01.13 u 12:21

vlada vukoicic

Posle tri uzastopna poraza košarkaši Crvene zvezde u nedelju dočekuju skopski MZT čvrsto rešeni da zabeleže pobedu i ostanu u vrhu tabele ABA lige. Trener Vlada Vukoičić je na konferenciji za medije rekao da očekuje drugačiji meč od onog u Skoplju jer su obe ekipe od tada doživele transformaciju.

„Prva utakmica sa MZT-om ove sezone u Skoplju je bila tvrda i teška za igranje i gledanje, nijedan tim nije igrao baš najsjanije. Nakon toga smo odigrali mnogo dobrih utakmica, ali ih je takođe odigrao i MZT. Protiv svih ekipa sa kojima su igrali išli su na pobedu. Sigurno je da neće odustati od nade i želje da odu na fajnal-for ABA lige. Mi imamo domaći teren, znamo našu ambiciju, ali smo svesni da moramo da respektujemo protivnika. Naša situacija u kojoj smo tri poslednje utakmice izgubili nije najbolja, ali svi pokušavamo da ih doživimo na pozitivan način i da izvučemo pouke i lekcije“, konstatovao je Vlada Vukoičić, a nakon toga ušao u dublju analizu Zvezdinog sledećeg protivnika:

„To je tim koji je peti najbolji odbrambeni tim lige. Njihov trener insistira na kvalitetnoj odbrani, imaju konkretan fond igrača koji se dobro rotiraju. Uspevaju da drže visok nivo agresije, pogotovo u zoni šuta. Sa dolaskom Otaševića imaju dobar tempo kontranapada, on je neko ko je izvanredan na otvorenom terenu. MZT ima širok repertoar igrača na koje mogu da računaju. Često šutiraju za tri poena, a mnogo puta su imali timski procenat šuta preko 40 procenata, što nije lako ostvariti. Ovo su sve stvari koje znamo i koje treba da pokušamo da sprečimo u meri koja je dovoljna za pobedu“, zaključio je strateg Crvene zvezde.

Na pitanje o šansama Zvezde za osvajanje prvog mesta u ABA ligi, Vukoičić je imao spreman odgovor:

„U ovom trenutku, da budemo realni, Igokea ima najbolju poziciju. Sve drže u svojim rukama. Za nas je važno da uradimo sve što je do nas. Treba da pobeđujemo u narednim utakmicama, a ukoliko se otvori mogućnost i prilika za osvajanje prvog mesta – zašto da ne? Ali, Igokea je na potezu“, izjavio je trener Zvezde pre nego što se osvrnuo na podršku koju je dobio od prvog čoveka kluba, Nebojše Čovića:

„Ta podrška zaista mnogo znači, nevezano da li su pobede ili porazi u pitanju. Normalna ljudska reakcija je da cenite kad vam neko kaže da ono što radite vredi. Moje je da se bavim trenerskim poslom, da razmišljam o treningu, igračima, kako da igramo, a o nečemu drugom ja ne želim da širim priču“, zaključio je konferenciju za medije Vlada Vukoičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter