0
Evropske lige

Šalke opet razočarao, neslavan debi Đurđića

Objavljeno: 26.01.13 u 17:34

Šalke
Odigrano je pet mečeva 19. kola Bundeslige, a Šalke je još jednom razočarao svoje navijače i iz Augzburga se vraća sa samo jednim bodom. Pobede su upisali Menhengldbah, Hanover, Majnc i Ajntraht.
Šalke je bio apsolutni favorit protiv ekipe koja će teško uspeti da ostane u ligi ove sezone Augzburga, ali je poslednjeplasirani tim ipak uspeo da uzme bod. Meč je završen bez golova, a Šalkeu nije pomogao ni Klas Jan Huntelar koji se vratio u tim.
Borusija iz Menhengladbaha je savladala Fortunu sa 2:1. Poveli su brzo sa 2:0 zeleni autogolom Huanana i zatim pogotkom Hermana u 14. minutu. Dizeldorf je uspeo samo da smanji preko Šahina iz penala u 50. minutu.

Mens Dizel

Istim rezultatom završen je i meč Hanover – Volfsburg, a viđen je i sličan scenario. Hanover je za 38. minuta došao do 2:0 golovima Abdelauea i Dijufa, ali je ostao i sa desetoricom na terenu pošto je u 34. minutu novajlija Pokonjoli zaradio crveni karton. Ne baš sjajan start u novom klubu. Ali Volfsburg to nije iskoristio, već je samo smanjio na startu drugog dela preko Madlunga.

hanover
Pobedu od 2:1 upisao je i Ajntraht koji je bio bolji od Hofenhajma. Lanig je doveo tim iz Frankfurta u vođstvo, a u 65. je izjednačio Foland. Međutim, radost gostiju je kratko trajala, pošto je samo dva minuta kasnije Ajgner rešio meč.

Ajntraht
Grojter Firt nastavlja sa očajnim partijama, a ovoga puta su kao domaćini izgubili od Majnca sa 3:0. Držali su se u prvom poluvremenu, a kada ih je načeo Adam Šalai u 53. minutu sve je krenulo nizbrdo. Do kraja meča golove postižu Mali i još jednom Šalai za konačnih 0:3. Potencijalni srpski reprezentativac Đurđić je debitovao, ušao je sa klupe u 46. minutu. Ovo je bio 17. meč u nizu koji Grojter nije dobio u Bundesligi…

Rezultati:
Dortmund – Nirnberg 3:0
Grojter – Majnc 0:3
Hanover – Volfsburg 2:1
Ajntraht – Hofenhajm 2:1
Menhengladbah – Dizeldorf 2:1
Augzburg – Šalke 0:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter