0
ATP

Marej će biti spreman za finale

Objavljeno: 26.01.13 u 15:35

Nole

„Endi je igrao pet setova sa Federerom, ali on je jedan od najsnažnijih i fizički najspremnijih igrača i uveren sam da će biti spreman za finale. U poslednje vreme naši okršaji traju dugo i fizički zahtevni, tako da i sada možemo da očekujemo nešto slično. Spreman sam za duge razmene udaraca“, rekao je Novak Đoković na konferenciji za medija u Melburnu, a preneo je Tanjug.

Marej i Đoković su se do sada sastajali 17 puta, a srpski teniser je deset puta bio uspešniji. Poslednja dva susreta dobio je Đoković, dok je Britanac bio bolji prošle godine u finalu US opena.
„Apsolutno je zaslužio tu titulu jer je već dugo u vrhu, konačno je osvojio trofej i to mu je dalo mnogo samopouzdanja za buduće izazove. Bio sam razočaran posle tog poraza, što je normalno kada izgubite gren slem finale. Jednostavno on je bio bolji toga dana. Sada imam novu priliku da osvojim trofej i to mi je važno u ovom trenutku“, rekao je Đoković.

Na pitanje novinara zašto se njegovo rivalstvo sa Marejem razlikuje od onog sa Federerom i Nadalom, Novak je rekao:
„Posebnost je u tome što smo isto godište. Poznajemo se od 11 ili 12. godine, tada smo samo želeli da igramo tenis i uživamo u igri. U međuvremenu smo napredovali, razvili smo se kao igrači i lepo je videti da neko sa kime si odrastao ima toliko uspeha. Mislim da je 1987. dobra godina za rođenje. Mesi je isto godište, kao i Fetel“, zaključio je Đoković.

Finale Australijan opena na programu je sutra od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter