in ,

Beograd među kandidatima

zoran lakovic

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Zoran Laković, rekao je da će se Beograd kandidovati za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine. UEFA je saopštila da će se prvenstvo Evrope za sedam godina igrati u 13 zemalja i da će svaki domaćin učestvovati sa jednim stadionom.

„Sigurno je da je Fudbalski savez Srbije izuzetno zainteresovan za ovakav poduhvat i projekat. Prošle godine smo zacrtali kao jedan od prioritetnih ciljeva izgradnju ili rekonstrukciju nacionalnog stadiona u narednom periodu. Podržali smo ideju UEFA i imamo ogormnu želju da Beograd kao glavni grad bude u ozbiljnoj konkurenciji za organizaciju Evropskog prvenstva“, rekao je Laković.

On je dodao da osim izgradnje nacionalnog stadiona, Beograd ispuinjava sve ostale preduslove.

„Siguran sam da infrastrukturu koju zahteva UEFA do 2020. možemo lako da ispunimo. Tu pre svega mislim na hotelske kapacitete, kapacitet aerodroma, puteve, železnicu. Gorući problem je nacionalni stadion i sigurno da će FSS u narednom periodu obaviti ozbiljne razgovore i sa predstavnicima grada Beograda, ali i vlade republike Srbije kako bi zajednički ušli u taj poduhvat“, poručio je Laković.

UEFA će imena gradova domaćina prvenstva Evrope odrediti u septembru 2014.godine.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Novak je Agasijev favorit

Korver sredio Kelte