0
Evroliga

Efes bolji od Žalgirisa

Objavljeno: 25.01.13 u 21:11

efes

Anadolu Efes je dočekao Žalgiris u Istanbulu u 5. kolu E grupe Top 16 faze Evrolige i u reviji promašaja slavio sa 56:52.

Vrlo tvrda utakmica i očajan šut iz igre obe ekipe obeležile su ovu utakmicu. Efes je stvorio prednost posle prve četvrtine dozvolivši protivniku da postigne samo 8 poena. Ipak, ni domaći košarkaši nisu blistali na parketu. Posle prvih 20 minuta bilo je „samo“ 27:23 za tursku ekipu.

Treća četvrtina nije donela ništa novo. Revija promašaja se nastavila, da bi gosti serijom od 9:0 u poslednjem periodu igre došli do vođstva. A onda su se raspucali domaći košarkaši koji prvo sa dve vezane trojke Savanovića, a onda i Lukas pogađa trojku, dolazi Efes do novog vođstva i trijumfa.

Anadolu Efes je predvodio Saša Vujačić sa 12 poena, Džošua Šip je ubacio 11, a Duško Savanović i Džamon-Alfred Lukas po 10 poena. Jedini igrači koji su završili meč sa dvocifrenim učinkom u dresu Žalgirisa bili su Tremel Darden i Mindaugas Kuzminaskas koji su postigli po 10 poena.

Domaći košarkaši su šutirali za dva poena 32,4%, dok su gosti imali malo bolji skor 34,1%. Efes je za tri poena šutirao 7-20, a Žalgiris je imao 5-21. Anadolu Efes je ostvario četvrtu pobedu i sada se izjednačio sa moskovskim CSKA, dok je Žalgiris ima jednu pobedu uz četiri poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter