0
Fudbal

Burkina Faso preslišala Etiopiju

Objavljeno: 25.01.13 u 21:00

burkina faso

Reprezentacije Burkine Faso je sa 4:0 savladala Etiopiju u meču 2. kola grupe C Afričkog kupa nacija i sada su oni prvi na tabeli. Sjajna igra Burkine Faso, a Etiopija je propustila lepu priliku da dođe do novog boda, jer su kod rezultata 0:1 imali igrača više…

Burkina Faso je povela golom sjajnog Alana Traorea u 34. minutu, a do tog momenta je samo Etiopija imala jednu šansu. U nastavku meča crveni karton pomalo nerezonski dobija golman Burkine Faso Sulama, koji je bio van kaznenog prostora nekih 30cm, skočio unazad kada je hvatao loptu, a zbog tog hvatanja van kaznenog zaradio je crveni. Međutim, Etiopija nije uspela ni da postigne gol, već su primili još tri komada – Alan Traore je rešio pitanje pobednika, a protivnika je dokusurio Kone na treću asistenciju Džonatana Pitroipe. Sudija je produžio meč za sedam minuta, a u petom je Džonatan Pitroipa postigao svoj prvi pogodak i stavio tačku na ovaj meč.

Ovo je istorijska pobeda za Burkinu Faso, prva posle 18 mečeva na Afričkom kupu nacija! Konačno su trijumfovali i zaista su zaslužili. Sada imaju priliku i da prođu dalje.

Tabela: Burkina Faso 4, Nigerija 2, Zambija 2, Etiopija 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter