in ,

Čović: Ne želim da radim kako se ranije radilo

nebojsa-covic

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović priznao je da je incident sa predsednikom kluba Draganom Džajićem sraman i da je naneo veliku štetu, ali je ocenio da nije trenutak za razilaženje i naglasio da će biti primoran da ode ako se nastavi sa dosadašnjom praksom.

„Sve ono što se dogodilo nanelo je veliku štetu FK Crvena zvezda. Tu ne mislim samo na incident koji se desio između Džajića i mene već i na izveštavanje brojnih medija koji su u želji za senzacionalizmom pisali sve i svašta i tako dodatno dolili ulje na vatru. Sve to je u ovom trenutku bilo najmanje potrebno FK Crvena zvezda“, rekao je Čović za agenciju Beta.

On i Džajić sukobili su se u sredu na stadionu Zvezde, posle čega je Džajić navodno rekao da odlazi. Zvanične verzije nema, ali pojedini mediji su javili da je bilo međusobnog psovanja i da je čak došlo do fizičkog razračunavanja.

„Moram da priznam da je sramno ono što se dogodilo između nas dvojice, ali i da naglasim da sve to nisam želeo i da svemu tome ni na koji način nisam doprineo… Moram da naglasim da tokom pomenutog incidenta nisam koristio psovke, da nikoga nisam psovao. To nije moj manir, ne odgovara mom vaspitanju i obrazovanju. Takođe, niko me nije udario i na sreću nije bilo fizičkog kontakta, a dobro je poznato da za fizičkim obračunom posegne samo onaj ko nema argumente“, naveo je Čović.

Potpredsednik fudbalskog i predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda rekao je da je klub „u velikim problemima“ koji su „poprilično nagomilani“, „imaju svoju dugu istoriju“ i da ih nije lako rešiti.

„I Džajić i ja volimo Crvenu zvezdu, zato smo se u ovako teškom trenutku prihvatili funkcija, jer želimo da se problemi reše. Ali, sada je već očigledno da nam se metode i pristupi za rešavanje pomenutih problema potpuno razlikuju. Naši stilovi rada su drugačiji, a ja ne želim da radim na način kako se ranije radilo u FK Crvena zvezda, jer je takvo poslovanje i dovelo do svih ovih nedaća sa kojima se sada suočavamo“, smatra Čović.

„U tome zaista ne želim da učestvujem, jer uopšte nisam siguran da Zvezda sa takvim pristupom može da izađe iz krize. Jednostavno, ne bih želeo da na bilo koji način snosim odgovornost u slučaju neuspeha“, istakao je Čović.

Funkcioner crveno-belih naveo je da ima posebno poštovanje prema legendama i da je Džajić jedna od legendi Zvezde, što mu „niko ne može oduzeti“.

„Međutim, status legende vam automatski ne garantuje uspeh, jer je obavljanje ozbiljnog posla i vršenje odgovornih funkcija u kriznim situacijama nešto sasvim drugo. Pragmatičan sam čovek, jasno definišem probleme i precizno postavljam zadatke, mnogo radim, ali zato i od svojih saradnika tražim da me u tome prate i nikada ne obećavam nemoguće. To je moje profesionalno pravilo u radu koga se striktno pridržavam i od koga nisam želeo niti ću da odstupim ni u FK Crvena Zvezda“, naveo je Čović.

On je istakao da je pred sadašnjom upravom „ogroman posao“ i da su klubu potrebni svi koji imaju znanje i iskustvo, vole Zvezdu i žele da joj pomognu.

„Ne zahtevam bilo čiji odlazak, jer nije trenutak da se rasipamo, već da se skupimo i budemo jedinstveni baš sada kada je teško. Stavovi mogu da nam se razilaze, ali mora da se radi. Međutim, ako se nastavi sa ovakvom praksom rada, ja ću bi biti taj koji će biti primoran da ode. Jednostavno, ne želim i neću da učestvujem u nečemu što je osuđeno na neuspeh“, naveo je Čović.

On je pozvao na smirivanje strasti posle incidenta.

„Mislim da nije vreme za ljutnju, iako bih ja možda imao najviše razloga za to. Nismo došli u Zvezdu da pravimo probleme već da ih brzo i efikasno rešavamo. Odrasli smo ljudi i zato svi moramo da progutamo delić svog ponosa i dobro zasučemo rukave kako bismo o

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Lider se pojačao

Dante: „Mislio sam da me Gustavo zeza“