0
Evrokup

Uniks i Zvezda za pozitivan skor

Objavljeno: 23.01.13 u 14:47

vukoicic

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pokušaće da dođu do pobede u veoma bitnoj utakmici za nastavka Last 16 faze Evrokupa protiv Uniksa u Kazanju. Trijumfom bi crveno beli sebi odškrinuli vrata četvrtfinala drugog po značaju klupskog takmičenja u Evropi.

Gostovanje u Rusiji dolazi u nezgodnom momentu za klub koji je doživeo dva poraza u poslednjih sedam dana. Prvo je Galatasaraj u paklenom ambijentu dvorane Pionir nadigrao crveno bele, da bi Igokea u derbiju 18. kola nanela drugi poraz u nizu klubu sa Malog Kalemegdana.

I košarkaši Uniksa koje sa klupe predvodi Aco Petorivć se nalaze u sličnoj situaciji, pošto su nakon odličnog početka i trijumfa u 1. kolu L grupe nad Galatasarajem u Istanbulu, doživeli razočaravajući poraz na svom parketu od nemačkog Ulma koji je na toj utakmici mogao da računa na samo devet igrača.

Trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić je svestan da će njegova ekipa imati dosta muka protiv ekipe koja je formirana za nastup u Evroligi.

„Uniks je imao kiks na početku sezone, ako tako može da se kaže, jer sastav koji su formirali trebalo je da im obezbedi trijumf u kvalifikacijama za Evroligu. Imena poput Eidsona, Lajdeja, Četmena, Kajmajkoglua, Vujukasa zaslužuju ogromno poštovanje i to je na papiru delovalo kao sastav koji bi mogao i trebalo da osvoji taj kvalifikacioni turnir. Međutim, splet okolnosti sa povredama i kasnijim prijključivanjem pojedinih igrača malo ih je poremetio. Zato su sada prisiljeni da kroz Evrokup probaju da dođu do Evrolige.  Svoju snagu Uniks je pokazao pobedom u Istanbul, a mi smo na delu mogli da vidimo koliko Galatasaraj ima moćan tim. Brejk koji su napravili u Turskoj ispustili su u jednoj ležernoj utakmici protiv Ulma. Mislim da je osnovni razlog njihovog poraza bila činjenica da su potcenili Ulm. Međutim, sada će sigurno biti vrlo oprezni i potpuno spremni za meč protiv nas“, istakao je Vukoičić.

Meč između Uniksa i Crvene zvezde Telekom počinje u 16 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter