0
ATP

Novak u polufinalu

Objavljeno: 22.01.13 u 12:25

novakk

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijen Opena pošto je savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 3:1, po setovima 6:1,4:6,6:1,6:4.

Prvi reket sveta je, ako izuzmemo jedan deo drugog seta, demonstrirao briljantan tenis ne ostavljajući Berdih ni gram nade u bolji ishod.

U prva dva gema na početku meča, oba tenisera su zadržala svoj servis, a onda je Novak krenuo da „gazi“. Nizao je brejk za brejkom i vrlo brzo za 28 minuta osvojio je prvi set.

Onda je na red došao, ispostaviće se, najneizvesniji set. Berdih je već na prvom servis gemu Đokovića napravio brejk a potom je tu uspeo da zadrži do kraja seta. Prvo je pri rezulatu 3:5 Novak spasio set loptu, da bi potom na servis Berdiha, naš teniser imao tri brejk lopte koje nije uspeo da realizuje i češki teniser osvojio je drugi set.

Treći set doneo je praktično reprizu prvog. Novak je ponovo uspostavio punu kontrolu na meču i silovitom igrom prepustio je samo jedan gem Berdihu.

U četvrtom setu srpski teniser pravi brejk u 3 gemu, i mada je Berdih ponovo počeo dobro da servira to mu nije bilo od pomoći jer nikako nije mogao da uzme brejk Đokoviću koji je sigurnom igrom stigao do nove pobede u Melburnu.

Meč je trajao nešto ispod tri sata, a Novak će se u polufinalu sastati sa Špancem Davidom Fererom koji je bio bolji od Nikolasa Almagra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter