0
Fudbal

Mrdaković: Na Kipru kao kod kuće

Objavljeno: 22.01.13 u 15:49

Miljan Mrdaković

Srpski fudbaler Miljan Mrdaković posle duže pauze ulazi u takmičarski ritam. Novi član Enozisa na tri utakmice ulazio je sa klupe i pokazao da će biti veliko pojačanje tima koji se bori za plasman u Evropu.

„Enozis je klub koji je uvek u sredini kiparskog fudbala, nisu platežno preterano moćni pa im je zbog toga teško da se umešaju u borbu za titulu. Ali ove godine imamo velike šanse da kroz kup dođemo do Evrope. Mislim da sam izabrao pravu sredinu za sledeći korak u karijeri. Poseduju odlične uslove za igrače“, rekao je Mrdaković.

Mrdaković je istakao da nije bilo potrebno da se privikava na novu sredinu.

„Dobra stvar je što nemam period privikavanja, kolege me već znaju, a i ja njih, kao i kiparski fudbal. Sa druge strane još je rano za dugoročnije planove, ali neki moj cilj je da možda na leto, uz neku ozbiljniju ponudu, ponovo napustim Kipar, a onda da se vratim na njega i da na rajskom ostrvu završim karijeru“, objasnio je srpski fudbaler.

Mrdaković je pre Enozisa nastupao za kineski Đijangsu i svoj drugi boravak u Kini pamti po lepom.

„Moj drugi izlet u Kinu je bio nešto kraći nego prvi, kada sam sa Šandongom i Tumbakovićem osvojio prvenstvo, ali sam takođe i sada imao lepe uspomene i dobar rezultat u zaista jakoj ligi, sa trenerima Okukom i Brkom, kao i saigračem Jevtićem“, rekao je Mrdaković.

Ipak, period između boravka u Kini i povratka na Kipar, Mrdaković je iskoristio da se odmori.

„Posle Kine sam napravio malu pauzu, koja mi je bila potrebna, mali predah, jer od svoje 16. godine igram profesionalno, tako da se nadam da ću sada svoju karijeru da produžim bar za 3-4 godine. Kipar je po meni trenutno najbolje rešenje, imam trenera koji me odlično poznaje i gde ću do leta imati sigurno najveću minutažu“, nada se Mrdaković.

Na Kipru igra dosta srpskih fudbalera i radi više trenera i Mrdaković ne krije da je imao ponudu da postane njihov reprezentativac.

„Kipar je Meka za naše trenere i igrače, u fudbalskom smislu nas izuzetno poštuju i svake sezone imamo bar nekoliko naših trenera i igrača u njihovim klubovima. Kiprani su želeli da igram pod njihovom zastavom, pogotovo posle osvajanja “zlatne kopačke” Kipra, ali naravno, zahvalio sam im se na ponudi, a ubrzo zatim stigao je i poziv tadašnjeg selektora Srbije, Vladimira Petrovića Pižona“, rekao je.

Iskusni centarfor je rekao da bi teško mogao da izdvoji jedan događaj kao najdražu u karijeri.

„U svakom od pregršt klubova u kojima sam igrao, imao sam sjajne momente, teško je izdvojiti samo jedan. Bilo je lepo izboriti kvalifikacije za Ligu šampiona sa Gimaraešom, što je bio istorijski uspeh kluba. Zatim, osvojeno prvenstvo Kine sa Šandongom, a iste godine sam nastupao i na Olimpijskim Igrama u Pekingu, uz postignut gol protiv Obale Slonovače. “Zlatna kopačka” Kipra i poziv za A reprezentaciju. Igranje u Ligi Evrope sa ne tako velikim AEK-om iz Larnake, što je takođe bio istorijski uspeh kluba“, zaključio je Mrdaković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter