1
Američki fudbal

Bratski Superboul!

Objavljeno: 21.01.13 u 11:07

Džim i Džon

Dakle dogodilo se ono što su mnogi očekivali još prošle godine. Po prvi put u istoriji NFL-a u Superboulu će se sastati dve ekipe koje sa klupe vode rođena braća. Džon Harbou biće sa jedne a njegov mlađi brat Džim sa druge, odnosno u Superboulu će se sastati Baltimor Rejvnsi i San Francisko Fortinajnersi!

San Francisko je do velikog finala stigao nakon fantastičnog preokreta u Atlanti protiv Falkonsa. Fortinajnersi su nadoknadili -17 što je najveća razlika koju je jedan tim uspeo da stigne u plej ofu  i na kraju u Džordžija domu slavili su rezultatom 28:24.

Drugi meč dana doneo je reprizu prošlogodišnjeg finala AFC-a ali je ovog puta ishod bio drugačiji. Baltimor Rejvnsi su u Bostonu pobedili Nju Ingland Petriotse sa 28:13 i tako omogućili lajnbekeru Rej Luisu da se od aktivnog igranja oprosti na najvećoj sceni američkog fudbala.

Obe sinoć odigran meča bila su porava poslastica. U Atlanti je bilo uživanje gledati kako se San Francisko predvođen Kevinom Kepernik i raspoloženim Frenkom Gorom (2 tačdauna) vraća u meč, dok je težak trenutak za Falkonse bio dopunjen činjenicom da legendarni tajt end Toni Gonzales koji je vrlo verovatno odigrao poslednju sezonu, neće odigrati najveći meč u karijeri.

U Bostonu je opet bila neka druga priča. Bilo je lepo gledati Džoa Flaka kako majstorski igra i pokazuje koliko je neverovatno sazreo, a  ovim su Rejvnsi zapravo potvrdili da fantastičan uspeh koji su napravili u polufinalu pobedivši Bronkose u gostima. Koliko radosti i pozitivnih emocija je ova pobeda donea Reju Luisu, toliko je tuge otišlo na stranu Toma Brejdija i Bila Beličika koji su ostali kratki za šesto učešće u Superboulu, što bi Beličika učinilo jedinim trenrom u istoriji kome je to pošlo za rukom sa istim timom.

Za dve nedelje u Nju Orleansu nas očekuje sjajno finale, ali o tome ćemo postepeno pisati tokom sledećih 14 dana. Dakle unSuperboulu XLVII igraće Baltimor Rejvnsi i San Francisko Fortinajnersi.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Bratski Superboul! | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Simply desire to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply spectacular and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter