0
Ostali sportovi

Vuković pesimista

Objavljeno: 20.01.13 u 14:43

vukovic-hala

Dva teška poraza su iza rukometne reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji. I pored toga nije sve izgubljeno, a Srbija će imati najteži mogući zadatak u osmini finala, gde se sastaje sa domaćinom u Saragosi. Selektor Veselin Vuković svestan je težine zadatka koji je pred njegovim momcima.

„Teško je očekivati da možemo da se podignemo posle ovakva dva poraza. Idemo na domaćina turnira koji je neočekivano izgubio od Hrvatske. U ovakvoj situaciji, Hrvati bi nam više odgovarali. Videćemo koliko su Španci ranjeni. Trebaće mnogo napora da se iz ekipe izvuče maksimum koji bi bio dovoljan da se suprostavimo Španiji. Sportski je reći da imamo šanse, da moramo da odigramo rasterećeni, ali i to je veliko pitanje. Mislim da su igrači žestoko uzdrmani“.

Španci su verovatno najteži mogući rival u ovoj fazi takmičenja.

„Legao sam u sedam sati, gledao Špance, nisam mogao da spavam, prolazilo mi je sve kroz glavu. Moramo da imamo intenzitet koji nisam siguran da možemo da postignemo. Imali smo velike padove. Svaka rotacja nam je problematična, jer se povećava broj kombinacija u napadu i odbrani. Oni imaju utvrđene izmene, uigrani su, dugo igraju zajedno. Igrali smo egal 50 minuta u Londonu, a onda im poklonili utakmicu. Videćemo koliko smo sposobni da im se suprostavimo ovde“.

Na pitanje kakvo je stanje u ekipi, Vuković je odgovorio:

„Moram popričati sa većinom pojedinačno. Nejasno je šta nam se dešava. Bilo je previše grešaka na sve strane, i sa klupe, i od igrača. Neke stvari nam se ponavljaju. Neko me sinoć pitao za tajm-aut. Protiv Poljaka smo ga uzeli da prelomimo utakmicu, pa smo ih vratili. Juče nam je igrala i minimalna pobeda, pa smo hteli da odigramo brzi centar, a neko je šutnuo bez izgledne šanse. Morali smo da uzmemo tajm-aut na 30:27, da pokušamo da smirimo utakmicu. Stajala mi je slika u glavi iz utakmice sa Poljskom, gde smo u jednoj takvoj situaciji primili dva, tri gola. O tome moramo pričati. Nemamo nikoga ko bi sve preuzeo u svoje ruke i priveo meč kraju. To je problem i videćemo u budućnosti na tome da radimo“, rekao je Vuković i nastavio:

„Ispali smo naivni, nema druge reči. Kad završimo par napada u 10 sekundi…ja za to nemam racionalno objašnjenje. Do rezultata u Beogradu smo došli svesni ko smo i šta smo. Igrali smo teretni rukomet. Sada smo igrali kao reprezentacije koje pretenduju na medalje. Videćemo gde smo sutra, ali definitivno nismo spremni za to“.

Na kraju je selektor podsetio na podmlađivanje:

„Došli smo sa devet novih igrača. Mnoge stvari nismo ni stigli da spremimo, iznenadio nas je „flaster“. U mojoj filozofiji je lakše igrati 5 na 5, ali…“, nedorečen je ostao selektor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter