FOTO: STARSPORT
in ,

Vesić i Lukić pod istragom

vesic i lukic

Specijalni antikorupcijski tim MUP-a Srbije otvorio je istragu zbog malverzacija u Crvenoj zvezdi, a glavni cilj je razotkrivanje zloupotreba u radu bivšeg predsednika Vladana Lukića i njegovog savetnika Gorana Vesića, piše Blic.

“U Crvenu zvezdu inspektori su ušli u sredu i trenutno se radi na prikupljanju podataka. Određena informacija već postoji, manjak novca je utvrđen i sada se vodi istraga” kažu u MUP-u Srbije.

Istraga policije trenutno je usmerena na Lukića i Vesića, a saznanja ukazuju da je Vesić zbog sumnji da je učestvovao u raznim zloupotrebama odranije pod istragom policije, zbog čega je bio i prisluškivan.

Policija, naime, sumnja da je Vesić, nekad istaknuti funkcioner Demokratske stranke, učestvovao u nameštanju fudbalskih utakmica, kao i u nezakonitostima u prodaji igrača.

“Specijalni antikorupcijski tim najviše interesuju sumnje da je Vesić učestvovao u izdavanju lažnih menica bankama, kao i da stoji iza sumnjivih marketinških ugovora sa Agrobankom, čiji su funkcioneri u pritvoru” kaže izvor Blica.

Istraga policije vodi se i oko poslovanja privatne agencije Vesićeve supruge, koju je, kako se pretpostavlja, Crvena zvezda mesečno plaćala nekoliko hiljada evra.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kol se predomislio

Anino zbogom Melburnu