0
Ostali sportovi

Blekhoksi pokvarili slavlje Kingsa

Objavljeno: 20.01.13 u 09:31

Kings - Blekhoks

Svečano je bilo sinoć u Stejpls centru gde je pod svod dvorane podignuta šampionska zastava Los Anđeles Kingsa i predstavljen veleki pehar Lorda Stenlija. Međutim slavlje domaćih navijača pokvarili su Čikago Blekhoksi koji su na otvaranju sezone savladali Kingse sa ubedljivih 5:2.

Već u prvoj trećini praktično je rešeno pitanje pobednika jer su Blekhoksi golovima Patrika Kejna, Marijana Hose i Majkla Forlika na prvi odmor otišli sa velikih 3:0, da bi već na startu druge trećine na 4:0 povisio kapiten gostiju Džonatana Tejvs .

Prvi gol u novoj sezoni Kingsi su postigli pred sam kraj drugog perioda, a strelac je bio Rob Skuderi. Šansu da bi eventualno mogli do prekreta doneo je Kingsima je doneo Džordan Nolan kada je sredinom treće trećine smanjo na 4:2, ali bukvalno 15 sekundi kasnije ta šanse je nestala posle drugog gola najboljeg igrača utakmice Marijana Hose za konačnih 5:2 za Blekhokse.

Boston Bruinsi otvorili su sezonu pobedom, pošto su na svom ledu savladali Njujork Rendžerse sa 3:1. Po prikazanom na ledu TD Gardena pobeda Bruinsa mogla je da bude i ubeldjivija međutim golman Rednžersa Henrik Lundkvist imao je sjajno veče pa je sa 31 odbranom spasio svoj tim potpunog debakla.

Prvi gol za Bruinse u novoj sezoni postigao je Milan Lučić u prvom periodu igre, da bi na 2:0 povisio Danijel Pejl sredinom druge trećine.

Nekoliko minuta kasnije Rendžersi smanjuju na 2:1 golom Brendona Ričardsa, a konačnih 3:1 za Bruinse postavio je Džoni Bojčak u 9. minutu poslednjeg perioda igre.

Snet Luis Bluz demolirali su na svom ledu Detroit Red Vingse sa 6:0. Fenomenalno veče imao je Ruki Vladimir Tarasenko. Mladi hokejaš Bluza bio je dvostruki strelac na meču i proglašen je za najboljeg igrač utakmice.

Odličan kod domaćih hokejaša bio je Kris Stjuart koji je poput Tarasenka bio dvostruki strelac na meču. Preostalih dva gola Bluza postigli su Ti Džej Oši i Patrik Berglund.

Rezultati:
Otava – Vinipeg 4:1
Čikago – Los Anđeles 5:2
Njujork Rendžers – Boston 1:3
Toronto – Montreal 2:1
Nju Džersi – Njujork Ajlanders 2:1
Vašington – Tampa Bej 3:6
Karolina – Florida 1:5
Detroit – Sent Luis 0:6
Kolumbus – Nešvil 3:2
Finiks – Dalas 3:4
Kolorado – Minesota 2:4
Anahajm – Vankuver 7:3

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter