0
Tenis

Anino zbogom Melburnu

Objavljeno: 20.01.13 u 10:28

Ivanovic

Ana Ivanović je završila učešće na Australijan Openu u osmini finala porazom od Agnješke Radvanske sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4), posle 70 minuta igre.

Imala je Ivanovićeva šanse da meč učini neizvesnijim, nije iskoristila čak sedam brejk lopti, ali je na kraju platila danas sopstvenom stilu igre. Imala je 35 direktnih poena, ali i čak 34 neiznuđene greške (Radvanska samo četiri) i to je osnovni uzrok poraza.

Ana je slabo počela meč i Radvanska dobija prva dva gema. Naša teniserka je smanjila prednost Poljakinje i u četvrtom gemu imala dve brejk šanse, ali nije uspela da ih iskoristi. Usledio je period igre u kom su obe teniserke osvajale gemove na svoj servis, ali u sedmom Radvanska ponovo dolazi do brejka. Poljakinja u narednom gemu rutinski osvaja poene i lako privodi set kraju.

Kako je završila prvi, Ana je nastavila drugi set. Nesigurna igra naše teniserke je omogućila Radvanskoj da ponovo povede sa 2:0 u gemovima. Kao i u prvom setu, naša teniserka je u četvrtom gemu ponovo imala brejk lopte, i to tri, ali nije ih iskoristila ni ovog puta.

Bolje je igrala Ivanovićeva u tim trenucima, pa je i u šestom gemu imala dve brejk lopte, no Poljakinja se po pravili izvlačila as udarcima i na kraju i dobila gem. Tada je postalo jasno da preokreta u ovom meču neće biti i da će srpska teniserka završiti nastup u Melburnu. Pružila je maksimum naša teniserka u završnici meča, ali je za preokret bilo isuviše kasno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter