0
AdmiralBet ABA Liga

Tim kažnjen

Objavljeno: 18.01.13 u 17:33

mamic i petrovic

Nakon uzastopnih poraza od Splita i Crvene zvezde Telekom evidentno je da je Cedevita u krizi rezultata i Uprava je odlučila da finansijski kazni igrače i trenera Acu Petrovića, a nekima je ponuđeno i smanjenje ugovora, na što nije pristao Lukša Andrić, koji je shodno tome isključen iz prvog tima i do daljnjeg će trenirati s Mikijem Starčevićem i juniorima.

Povodom situacije u kojoj se klub našao i uoči nadolazeće utakmice s Ljubljančanima novinarima su se obratili sportski direktor Matej Mamić i trener Aco Petrović.

„Odlučili smo da se pokrenemo kako na parketu, tako i izvan njega. Razgovarano je s igračima. Oni su kažnjeni zajedno sa strukom, a još jednu stvar koju sam hteo da pojasnim je da je Lukša Andrić do daljnjeg van prvog tima. Na leto kad smo ga dovodili doveli smo ga kao našeg glavnog igrača i to ne samo u Cedeviti, nego smo smatrali da on treba biti i prvi, a ako ne, sigurno među prva tri centra u ligi. Adekvatno tome smo ga i platili, a u ovom trenutku njegov performans nije onakav kakav zadovoljava uslove sa kojima smo ga nagradili. Hteli smo s njim da uđemo u revidiranje ugovora, što on nije prihvatio i udaljen je iz prvog rima“, istakao je Mamić.

Ukoliko obe strane postignu dogovor, nije isključeno da se Andrić ponovno vrati u prvi tim.

„Smatram da Lukši možda treba jedno vrieme da shvati poziciju i da će ipak razmisliti i uspeti da reaguje onako kako mislim da je prihvatljivo, pa da će se vratiti u ekipu“, dodao je Mamić.

Novinari su pritom postavili pitanje što će biti ako ne prihvati revidiranje ugovora ili ako poželi da pređe u drugi klub.

„Onda će biti van prvog tima do kraja sezone, a ako predloži sporazumni raskid naravno da ćemo sesti i dogovarati se. Tako smo sa svima radili pa ćemo i sa Lukšom“, dodao je sportski direktor Cedevite.

Mamić je naglasio ono što je očigledno – uoči sezone od ove ekipe očekivali su se mnogo bolji rezultati:

„Kad smo slapali tim svako od igrača je znao gde dolazi i što se traži u Cedeviti ove sezone. Ne samo oni, nego svi mi i sigurno da nismo ni blizu onoga što smo želeli. Ali, dobra i pozitivna stvar je što uvek imamo vremena i možemo sve da popravimo. Zato i jesmo ušli u ovu situaciju da ipak popravimo stvari, da krenemo da igramo bolje i da počnemo da pobeđujemo.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter