0
Evropske lige

Spektakl u Gelzenkirhenu

Objavljeno: 18.01.13 u 22:29

salke

Kako je počela 2013. godina u Bundesligi, ŠalkeHanover 5:4! Prvi meč 18. kola najjačem fudbalskog takmičenja u Nemačkoj obilovao je golovima i svi su mogli da uživaju u predstavi ova dva kluba. Ali neverovatno je da je prvi gol pao tek u 44. minutu!

I do tog prvog pogotka došlo je nakon greške odbrane Hanovera, lopta je nekako došla do druge stative gde je sačekao Farfan i poslao u mrežu. A u drugom poluvremenu pravi spektakl. U 49. minutu polukontra Šalkea, Holtbi je uposlio Drekslera i 2:0. Pomislili su domaći navijači da je otpor Hanovera slomljen, ali samo je tri minuta bilo potrebno gostima da izjednače – u 56. minutu Pinto je šutirao, lopta nekoga zakačila i završila u mreži. U 59. minutu Sofian Čaed je uposlio Huštija za 2:2. Zatim Šalke za tri minuta daju dva gola, u periodu od 64. do 67. minuta – prvo je Heger vratio prednost, a Marika povisio na 4:2! Hanover ne odustaje, i smanjuje preko Huštija, ali meč Luis Holtbi golom u 88. minutu. Ali najlepši momenat na meču viđen je u drugom minutu nadoknade kada je Mame Biram Dijuf makazicama postigao pogodak za konačnih 5:4!

Šalke je ovim trijumfom došao do petog mesta i ima 28 bodova, a Hanover ostaje za sada na poziciji 11 sa 23 boda.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter