0
Evroliga

Himki pregazio Makabi

Objavljeno: 18.01.13 u 19:03

himki - makabi 1

Košarkaši Himkija ubedljivo su savladali izraelski Makabi na svom terenu sa 88:67 (19:25, 27:9, 24:16,18:17) u okivru 4. kola F grupe Top 16 faze Evrolige.

Na početku meča ništa nije ukazivalo na debakl Makabija. Ponos Izraela je čak i poveo posle prvih 10 minuta, ali je onda usledila košarkaška lekcija košarkaša Himkija. Serijom od neverovatnih 21:2 potpuno preokreću rezultat u svoju korist. Gosti iz Tel Aviva su za osam i po minuta druge četvrtine postigli samo 4 poena, pa je Himki na poluvremenu imao prednost od 46:34.

U nastavku susreta Himki je nastavio da „teroriše“ Makabi i pred kraj treće deonice došao do plus 20. Ubedljivu prednost ekipa Rimasa Kurtinaitisa sačuvala je do kraja utakmice i na kraju zasluženo slavila.

Najefikasniji u Himkiju bio je Kelvin Rivers sa 20 poena, a Pol Dejvis je bio nadomak dabl dabl učinka sa 16 poena i 9 skokova, a Peteri Koponen je postigao 15 poena. U dresu Makabija Lior Elijahu je pružio zapaženu partiju sa 17, a Šon Džejms je ubacio 14 poena.

Košarkaši ruske ekipe su pre ovog susreta okončali štrajk zbog neisplaćenih zarada pošto im je obećano da će im zaostale plate biti isplaćene do kraja meseca. Možda je i ova informacija uticala na odličnu partiju košarkaša Himkija koji su bili veoma raspoloženi večeras.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter