0
Evrokup

Falsifikati napravili problem

Objavljeno: 17.01.13 u 13:43

pionir zvezda

Navijači Crvene zvezde dugo su čekali na velike utakmice. Na mečeve sa evropskim velikanima. Napokon je stiglo vreme velikih utakmica. U Pioniru je gostovao turski Galatasaraj. Ekipa sastavljena od vrhunskih igrača. Favorit za osvajanje Evrokupa. Imao sam utisak da je ceo Beograd želeo da prisustvuje utakmici.

Krcat Pionir. Fantastična atmosfera. A ispred dvorane je ostalo mnogo navijača. I to sa kupljenom ulaznicom ili sezonskom propusnicom. Potpuni haos i nezadovoljstvo je vladalo ispred Pionira, a razočarani navijači su u pojedinim momentima bes iskalili na pripadnicima policije od kojih je njih nekoliko zaradilo lakše povrede.

Zbog svih ovih dešavanja KK Crvena zvezda Telekom obratio se javnosti putem svog  internet portala, a njihovo izvinjenje vam prenosimo u celini.

KK Crvena zvezda Telekom najoštrije osuđuje incidente i napade na policiju koji su se pre meča sa Galatasarajem dogodili ispred dvorane Pionir i izražava iskreno žaljenje što je tom prilikom došlo do povreda pripadnika MUP-a i građana. Nasilje nije način za reševanje bilo kakvog problema i KK Crvena zvezda Telekom se takvom pristupu uvek suprotstavljala, a tako će biti i u budućnosti.

Takođe, KK Crvena zvezda Telekom se izvinjava navijačima koji sa uredno kupljenim ulaznicama nisu mogli da uđu u dvoranu i uživo prate meč. Takav epilog je prvenstveno posledica činjenice da je postojao veliki broj falsifikovanih ulaznica, koji je i zaplenjen na licu mesta. Iz tog razloga se u dvorani našao veći broj gledalaca, pa je policija 30 minuta pre početka utakmice opravdano donela odluku da se zaustavi dalji ulazak gledalaca kako se ne bi ugrozila bezbednost prisutnih.

Za utakmicu sa Galatasarajem u prodaju je pušteno 4.000 ulaznica, pošto je klub tokom sezone već prodao 2.500 godišnjih karata. Dakle, u prodaji je bilo onoliko ulaznica koliko je najavljeno i dogovoreno sa pripadnicima MUP-a na pripremnom saastanku pred utakmicu, a za svako lice koje je imalo pravo da kupi najviše četiri karte, klub poseduje urednu dokumentaciju.

Za ovaj meč vladalo je nezapamćeno interesovanje, pa je teško utvrditi koliko ljudi je sa falsifikovanim kartama ušlo u dvoranu Pionir. Iz tog razloga KK Crvena zvezda Telekom poziva policiju da izvrši opsežnu istragu i utvrditi koja su lica, na kojim mestima i na koji način izvršila malverzaciju ovog tipa, jer klub poseduje falsifikovane ulaznice. KK Crvena zvezda Telekom neće okretati glavu i gledati samo u druge, već će kao odgovoran klub pogledati i u svoje dvorište, jer postoje naznake da su određena neovlašćena lica uvodila ljude bez karata. Sve to je pokvarilo utisak, dodatno izazvalo brojne probleme u organizaciji i načinilo veliku štetu za imidž kluba. Oni koji su za to odgovorni snosiće posledice, jer više ne sme da se dogodi da gledaoci sa uredno kupljenim ulaznicama ostanu ispred dvorane. Rukovodstvo kluba to svim navijačima ovim putem garantuje.

Odlukom rukovodstva kluba, svi navijači koji su imali uredno kupljene ulaznice, a nisu uspeli da uđu u dvoranu, biće obeštećeni. Karte za meč sa Galatasarajem koje nisu uspeli da iskoriste biće u prilici da zamene za naredni meč u Evrokupu u kome će Crvena zvezda Telekom biti domaćin protiv Uniksa. O načinu i terminu zamene biće naknadno obavešteni.

KK Crvena zvezda Telekom se zahvaljuje navijačima na velikoj podršci i veličanstvenoj slici koja je poslata u svet, ali i konstatuje da su neodgovorni pojedinci ponovnim ubacivanjem tvrdih predmeta na teren učinili veliku štetu klubu zbog čega će Crvena zvezda Telekom biti kažnjena. Takođe, KK Crvena zvezda Telekom se izvinjava navijačima u hali i celom auditorijumu koji je putem direktnog TV prenosa pratio meč, zbog neadakvatnog zalaganja i nedovoljne borbenosti igrača za koju nema opravdanja.“

Košarkaši Crvene zvezde su meč protiv Galatasaraja izgubili, ali je navijačima koji nisu uspeli da uđu u halu Pionir ukus u ustima bio gorči. Ostaje nada da se ovaj“incident“ sa ulaznicima neće ponoviti na budućim utakmicama crveno belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter