0
ATP

Janko se kockao i pobedio

Objavljeno: 16.01.13 u 12:46

Janko-Tipsarevic

Janko Tipsarević se posle velike borbe koja je trajala tri sata i 45 minuta plasirao u treće kolo Australijan Opena pobedivši Slovaka Lukaša Lacka sa 3:2 u setovima (6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5).

Činilo se da će naš teniser, koji je u Melburnu osmi nosilac, lako stići do pobede jer je poveo sa 2:0 u setovima prikazavši solidnu igru. Imao je određenih problema sa servisom, ali ništa nije nagoveštavalo da će meč prerasti u pravu dramu.

Lacko je u sledeća dva seta zaigrao mnogo bolje i maksimalno koristio greške u igri protivnika. Tipsarević je delovao sve nervoznije i nikako nije mogao da nađe rešenje za igru agresivnog Lacka koji je imao sve više samopouzdanja i osvajao teške poene.

U petom setu se do rezultata 2:2 u gemovima vodila izjednačena borba, ali tada Janko dobija tri gema zaredom i stiže nadomak pobede. Imao je na servis slovačkog tenisera u osmom gemu dve meč lopte koje nije iskoristio i to kao da ga je ponovo izbacilo iz ritma. Slovak osvaja sledeća tri gema i Tipsarević po ko zna koji put kida živce svojim navijačima. Srećom, nekako je uspeo da se trgne, „pustio“ je ruku u nekim važnim poenima i osvojio sledeća dva gema.

Tipsarevićev sledeći protivnik je Francuz Žilijen Beneto sa kojim ima skor 1:1 u pobedama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter