1
Domaći fudbal

Zenga: Najužasnija odluka da odem iz Zvezde

Objavljeno: 15.01.13 u 16:16

valter zenga

Valter Zenga jedan je od poslednjih trenera Crvene zvezde koji je sa ekipom  poptuno dominirao u domaćem fudbalu, a za dlaku mu je izamaklo da prezimi sa crveno – belima u Evropi. Zenga koji je na klupi bio u sezoni 2005/06., iz ove perpektive smatra da je odlazak iz Zvezde bila verovatno najgora odluka koju je ikada doneo.

“Loša odluka je bila da odem! To je bila jedna od najgorih koje sam doneo u životu! Ali u to vreme sam mislio… Znate, osvojili smo šampionat, Kup, bili smo blizu prolaska grupne faze takmičenja u UEFA ligi. To moja Crvena zvezda nije više uspela, ali mislio sam da je moje vreme u Crvenoj zvezdi gotovo.

U stvari, najviše sam se plašio da će sve igrače rasprodati ako ne prođemo u grupnu fazu Lige šampiona. To je bio moj veliki strah, ali kada bih mogao da pritisnem dugme i vratim vreme unazad, mislim da je tada trebalo da ostanem i da odigram te utakmice sa Milanom.”

Na pitanje zašto je napustio Marakanu, on je između redova potvrdio da je bila stvar novca, mada se tada špekulisalo da je zbog pritiska supruge rumunskog porekla otišao iz Beograda.

“Bio je to divan tim. Imao sam još godinu dana ugovora i jasno se sećam da sam, kada smo osvojili šampionat četiri utakmice pre kraja, rekao Piskiju: „Vidi, Piksi, dobio sam odličnu ponudu iz Katara, u pitanju je mnogo para. Da li mogu da odem?“ A onda sam zapravo završio u Turskoj, ali to je već druga priča.

U svakom slučaju, Piksi me je čekao do juna i sa njim i sa svim ljudima koji su radili u Zvezdi imao sam divan odnos i zaista mi je bilo lepo. Ponavljam, to mi je jedna od najužasnijih odluka koju sam doneo u karijeri!”

Legendarni golman međutim još uvek prati igre fudbalera Crvene zvezde.

“Ne znam da li mi verujete, ali nedavno sam u direktnom prenosu, ovde u Dubaiju na ovdašnjoj nacionalnoj televiziji, gledao derbi sa Partizanom na kojem je Zvezda slavila 3:2, a Milijaš je dao treći gol. Vratile su mi se i preovladale snažne emocije. Videti Marakanu, Delije, ljude iz Crvene zvezde. Možete mi verovati ili ne, ali sav se naježim kada pomislim na Zvezdu! Ja sam ipak bio prvi inostrani trener u istoriji kluba.”

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Zenga: Najužasnija odluka da odem iz Zvezde | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Aw, this was a very nice post. In idea I want to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and certainly not seem to get one thing done.
    nCricvMorawu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter