0
Evrokup

Uz navijače do pobede

Objavljeno: 15.01.13 u 16:28

Rakoc-Vukoicic-Karanovic

Posle pobede u gostima protiv ekipe Ulma na startu druge faze Evrokupa, košarkaši Crvene zvezde u drugom kolu L grupe dočekuju Galatasaraj.

Pristalice Crvene zvezde su razgrabile sve karte za utakmicu za samo tri sata od njihovog puštanja u prodaju. Pravi spektakl će upotpuniti ekipa Galatasaraja, koja ima respektabilan sastav i evroligaški kvalitet.

Predvodnik crveno-belih, Igor Rakočević, zamolio je navijače da na utakmicu dođu obučeni u crveno, kako bi se stvorio jedinstveni ambijent za pamćenje. Iskusni košarkaš je potom analizirao predstojeći meč.

„Igramo jako bitnu utakmicu za nas. Važna je i zbog rezultata i zbog forme. Ovo je ključni period, čekaju nas teški izazovi. Imamo jako dobro raspoloženje, formu i odlične rezultate iza nas. Ne vidim zašto ne bismo nastavili u istom stilu i pobedili protivnika koji je po igračkim kvalitetima verovatno najjači u Evrokupu. Imaćemo prepunu halu da nam u tome pomogne“, izjavio je kapiten koji se potom osvrnuo na interesovanje navijača u odnosu na sezonu kada je Zvezda poslednji put igrala Evroligu:

„Razlika između ovog perioda i 1998. godine je što su sada navijači jako željni Evrolige. Interesovanje je toliko veliko da sam siguran da možemo da napunimo i Arenu bez problema. Njihova podrška nam puno znači i to je na neki način dokaz naše dobre igre ove sezone. Plan pre ove sezone je bio da se Zvezda vrati na stabilne noge i staze starih uspeha. Mislim da smo na pravom putu da to ostvarimo, a samim tim se i publika vraća. Naše samopouzdanje se prenosi na navijače i oni dolaze u sve većem broju“, zaključio je ljubimac navijača u crveno-belom dresu.

Potom je svoje viđenje utakmice protiv turskog tima izneo i strateg Zvezdinog tima, Vlada Vukoičić:

„Da je neko morao da bira najbolje timove, bar kad je završni turnir u pitanju, ne verujem da bi mogao da izostavi Uniks i Galatasaraj. Mi smo igrali jako dobro do sada, ali imali smo nesreću da dobijemo grupu sa ta dva tima. Uz Pamesu su definitivno najzvučnija imena po sastavu, kvalitetu i ambicijama. I mi sada moramo da izbacimo nekog od njih ako želimo u četvrtfinale. Prva stvar ka ostvarenju tog cilja je da iskoristimo domaći teren. Sutra idemo na pobedu čime ćemo Galatasaraj da udaljimo, a sebe da približimo eliminacionom delu. Galatasaraj je skup izvanrednih pojedinaca, u ovom sastavu mogu da igraju Evroligu. Ovaj tim su i napravili da se kroz Evrokup domognu Evrolige jer smatraju da im je to lakše nego kroz tursko prvenstvo“, konstatovao je trener Zvezde i potom nastavio sa analizom igre protivnika:

„Imaju slobodniju igru u odbrani, imaju sistem čitanja igrača. U napadu igraju jednostavno – dva, tri uvodna pasa i prepuštanje slobodnoj igri jedan na jedan i dva na dva. Imaju zaista mnogo kvalitetnih igrača i nepravedno bi bilo izdvojiti bilo koga“, rekao je Vlada Vukoičić koji je potom izneo svoje viđenje pobedničke formule za meč protiv Galatasaraja:

„Jedino maksimalnim individualnim i timskim angažovanjem, pre svega u odbrani, možemo do uspeha. Moramo da pokušamo da njihovu igru u napadu svedemo na razumnu meru i kroz napad, kao rezultat te odbrane, dođemo do poena i naše igre. Mogu da tvrdim da će svi igrači dati svoj maksimum, a to je samo po sebi potrebno i nadam se dovoljno za ovu utakmicu“, izjavio je trener Crvene zvezde.

Usledilo je pitanje o tome koliki je pritisak na timu pred utakmicu u Evrokupu, a Vukoičić je imao spreman odgovor:

„Pritisak postoji, ali timovi koji nemaju ambicije nemaju ni pritisak. Što su rezultati bolji, pritisak je veći, a mi to i želimo. Na nama je da tu veliku energiju koja postoji oko kluba prenesemo na tim i da to pretvorimo u skokove, trčanje i koševe. Mislim da moramo da budemo bolji po broju skokova i pretrčanim metrima. Jedan od najvećih rezultata koje smo ostvarili ove sezone je taj što je Crvena zvezda najgledaniji tim u oba takmičenja koja igra. To je najveća pobeda“, zaključio je Vukoičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter