0
Ostali sportovi

Mimić zadovoljan učinjenim

Objavljeno: 15.01.13 u 13:03

Stojic-Bedjik

Saša Mimić je u novom konceptu priprema veslačke reprezentacije Srbije rukovodilac grupe u kojoj su Nikola Stojić, Nenad Beđik, Goran Jagar, Miloš Tomić i juniori Igor Lončarević, Aleksandar Marinkovski, Aleksa Stanković i Aleksandar Beđik.

Nakon gotovo dva meseca rada po ovom sistemu iskusni stručnjak je izrazio zadovoljstvo urađenim.

„Kada je reč o seniorima, dosadašnji plan i program priprema su apsolutno ispunili Nikola Stojić i Nenad Beđik i oni su glavno merilo za napredak ove grupe budući da su od početka bili zdravi. Na poslednjem testu na vodi na Crnogorskom primorju imali su brzine u skifovima koje su u potpunosti zadovoljavajuće u ovom ciklusu. Goran Jagar je od samog početka imao problema sa leđima, ali je sve sanirano i na naše veliko zadovoljstvo počeo je da radi maksimalnim kapacitetom. I Miloš Tomić je, prvo zbog bronhitisa, a potom i zbog intervencije na kolenu, propustio deo priprema. Priključio nam se pre samo dva dana i ja se iskreno nadam da će i on, poput Jagara, uskoro početi da trenira punim kapacitetom“, istakao je Mimić čijoj je grupi i u decembru i u januaru baza bilo hotel „Palma“ u Tivtu s kojim je Veslački savez Srbije od ove godine otpočeo saradnju.

U sastavu Mimićeve grupe su najiskusniji seniori s kojima je, kako kaže, veliko zadovoljstvo raditi.

„Rad sa najiskusnijim veslačima je možda najlakši pošto su ovo do sada prolazili mnogo puta. S druge strane možda i najodgovorniji jer se radi o takmičarima koji su do sada osvojili pregršt medalja i samim tim očekuju da u svakoj narednoj sezoni ponove ili nadmaše rezulate iz prethodne. U svakom slučaju atmosfera je najvišem nivou i svi smo usredsređeni na jedan cilj – spremiti se za narednu, izuzetno zahtevnu, sezonu najbolje moguće“.

Mimić je na kraju podvukao da je novi koncept priprema veslačke reprezentacije, koji podrazumeva rad po grupama, odlična, a u isto vreme i logična odluka stručnog štaba.

„Broj vrhunskih veslača s kojima raspolažemo se naglo uvećao u prethodnih nekoliko godina. Proverenim snagama priključio se novi talas srpskog veslanja i sazrela je situacija da se napravi više kvalitetnih manjih grupa. Očekujem da će ovakav koncept priprema dati svoje rezultate već ove godine na najvećim takmičenjima koja nas očekuju, a tu pre svega mislim na Evropsko prvenstrvo u Španiji i Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji„, zaključio je Mimić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter