0
Američki fudbal

Kepernik pojeo sir

Objavljeno: 13.01.13 u 12:49

Kepernik

San Francikso Fortinajnersi plasirali su se u finale NFC-a pošto su na svom stadionu pobedili Grin Bej Pekerse 45:31.

Ako je neko do sada imao dilemu zašto je kouč 49ki Džim Harbou umesto Aleksa Smita na poziciju kvoterbeka stavio Kevina Kepernika, sada je više nema.

Kepernik je pregazio odbranu Pekersa, rastavio je na sastavne delove i rastavljenu poslao kući u Grin Bej.

Posle početne „drhtavice“ kada je bacio intersepšn, Kepernik je potpuno preuzeo odgovornost na terenu i demenstrirao fudbal kakav se retko viđa.

Kepernik je imao 31 pokušaj dodavanja od kojih 17 uspešnih za 263 jarda i dva tačduna, što je otprilike prosečan učinak kvoterbeka. Međutim, on je na ovu statistiku dodao i 16 nošenja za 181 jard i još dva tačdauna!

Takođe nekoliko od tih 17 uspešnih dodavanja bili su bukvalno laseri, koji su uglavnom završavali u rukama Majka Krebtrija koji je meč završio sa 9 hvatanja za 119 jardi i dva tačdauna.

Tu je bio i sjajni raning bek Frenk Gor sa 23 nošenja za 119 jardi i jednim postignutim tačdaunom.

Sa druge strane ne može se reći da su Pekersi odigrali loš meč, međutim nisu imali rešenje za sjajnog kvoterbeka 49ki.

U napadu su bili na svom nivou. Aron Rodžers imao je 39 pokušaja dodavanja, od toga 26 uspešnih za 257 jardi, dva tačdauna i jedan intersepšn. Dižuan Heris raning bek Pekersa, čovek koji je do pre par meseci radio kao prodavac automobila, imao je 11 nošenja za 53 jarda i jedan tačduan.

Rodzers

Sve u svemu pakleno dobra partija napada San Franciska koji su u totalu prešli 579 jardi i sada čekaju pobednika drugog polufinala u kome se u Atlanti sastaju Falkonsi i Sijetl Sihoksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter