0
Evropske lige

„Građani“ odradili Arsenal

Objavljeno: 13.01.13 u 18:59

džeko1

Mančester Siti nastavlja poteru za gradskim rivalom pošto je kao gost uspeo da savlada ekipu Arsenala sa 2:0 pogocima Džejmsa Milnera i Edina Džeka u prvom poluvremenu.

Detalj koji je odredio tok meča desio se već u 9. minutu kada je štoper Košelni poput ragbiste oborio Džeka u kaznenom prostoru, a sudija Din je posle kraćeg razmišljanja dosudio penal i isključio Francuza iz redova Arsenala. Džeko je izveo najstrožu kaznu, ali je Šćesni uz pomoć stative uspeo da odbrani šut Bosanca.

Penal

„Tobdžije“ sa igračem manje nisu dugo izdržale nalete šampiona koji u 21. minutu dolazi do vođstva lepim golom Milnera posle asistencije Teveza, a Argentinac je u 32. minutu upisao novu asistnciju, ovog puta za Edina Džeku, kom nije bilo teško da sa par metara postigne pogodak i iskupi se za nerealizovani jedanaesterac.

džeko

„Građani“ su poprilično rezervisano ušli u nastavak utakmice, kao da su želeli da sa što manje utrošene snage dođu do tri boda i to im je polazilo za rukom. Brojčano slabiji domaćin uprkos velikoj želji nije imao rešenja kako da ozbiljnije zapreti golmanu Hartu.

Tračak nade za londonski tim se pojavio 15 minuta pre kraja kada su snage na terenu izjednačene posle, reklo bi se, prestrogog isključenja Kompanija nakon starta na Vilšera. Isuviše nervozni puleni Arsena Vengera ni u novonastalim okolnostima nisu imale rešenja za odbranu Sitija u čijim se redovima istakao Matija Nastasić. Aleksandar Kolarov je priliku dobio tek u nadoknadi vremena zamenivši Silvu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter